Σε επιστολή της προς τους Δήμους της Νησιωτικής Ελλάδας γνωστοποίησε η Ε.Ν.Π.Ε.Ν. τα θετικά στοιχειά της καλοκαιρινής σεζόν επισημαίνοντας την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην ποιότητα των προηγούμενων σεζόν με την φετινή.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή παρακάτω:

Εκ μέρους της Ε.Ν.Π.Ε.Ν. θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμβολή όλων σας με κάθε πρόσφορο μέσο που ο καθένας από τη μεριά του χρησιμοποίησε, ώστε να δούμε αυτήν την πρωτοφανή ανάπτυξη – πληρότητα που για πρώτη χρονιά βίωσαν όλα τα νησιά μας και ειδικά τα μικρά και ακριτικά από την έναρξη της τουριστικής χρονιάς έως και σήμερα Νοέμβριο μήνα!!!

Τα ρεκόρ αφίξεων επίσης των yachts– megayachts που καταγράφηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας οφείλεται στο μέγιστο βαθμό στην πρώτη χωρίς καμποτάζ χρονιά (με την ανοχή της κυβέρνησης ,Λιμενικών Αρχών και εν αναμονή του νέου νομοσχεδίου). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα φέτος να μην παρατηρηθούν φαινόμενα περασμένων ετών που δυσφήμιζαν την πατρίδα μας και ήταν μία από τις βασικές αιτίες που τα προαναφερθέντα σκάφη απέφευγαν τη χώρα μας.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι είχαμε προς τους επιβάτες και τα πληρώματα αυτών εχθρικές συμπεριφορές άνευ λόγου και αιτίας από το προσωπικό των λιμενικών Αρχών στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν παράνομες ναυλώσεις, κατά την αποπιβίβασή τους, με συνέπεια να προκαλείται τρόμος και φόβος στους επιβάτες τους που συχνά επρόκειτο για πρόσωπα αναγνωρίσιμα διεθνώς (μεγιστάνες-γαλαζοαίματους, αθλητές κ.α.) που η άφιξη τους στα νησιά μας αποτελεί τεράστια και ανέξοδη διαφήμιση για τα νησιά αυτά σε όλο τον κόσμο!!!


Αυτή λοιπόν τη χρονιά αποδεικνύεται στην πράξη η πρωτοποριακή σκέψη σας την οποία μετουσιώσατε ομόφωνα με τις αποφάσεις σας στις Π.Ε.Δ. Ιονίου και Νοτίου Αιγαίου και αφορούσε την άμεση άρση του καμποτάζ στα ξένης σημαίας θαλαμηγά σκάφη και η οποία θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να είναι ο οδηγός για μελλοντικές κινήσεις που γνώμονα θα έχουν και πάλι την καλύτερη ανάπτυξη όλων των νησιών μας.


Το μέγεθος της αναπτυξιακής κίνησής σας έγινε σε όλους αντιληπτό την τρέχουσα τουριστική περίοδο που λειτουργώντας λόγω της πανδημίας χωρίς τους περιορισμούς του περιβόητου καμποτάζ, καρπωθήκαμε τα ρεκόρ αφίξεων ξένης σημαίας θαλαμηγών, με τα πρωτόγνωρα νούμερα πληρότητας σε όλα τα νησιά μας και φυσικά το άλμα – έκπληξη του ΑΕΠ της χώρας κάτι που είχαμε προβλέψει ότι θα συμβεί και στην από 4/2/21 επιστολή που είχαμε αποστείλει σε όλους τους Δήμους της νησιωτικής Ελλάδας.

Η κατακόρυφη αυτή άνοδος του ΑΕΠ οφείλεται και στα προαναφερθέντα ψηφίσματά σας που αφορούσαν την πλήρη κατάργηση του ζημιογόνου νόμου περί καμποτάζ, προς όφελος αφενός των νησιών μας αφετέρου και του ΑΕΠ της χώρας, όπως αποδείχτηκε την τρέχουσα χρονιά με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας και του ΔΝΤ.

Όλα ανεξαιρέτως τα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής υπό ξένη σημαία, ήταν ελεύθερα και ανεμπόδιστα να κάνουν κρουαζιέρα στο Ιόνιο και στο Αιγαίο. κατακλύζοντας όλα τα νησιά μας με ασταμάτητες αφίξεις, καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, αποβιβάζοντας τουρίστες ανωτέρου οικονομικού επιπέδου (ποιοτικός τουρισμός), με τεράστια συνεισφορά στην πραγματική οικονομία των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών της πατρίδας μας ,αναφέρει η Ε.Ν.Π.Ε.Ν..


Εφέτος, α) με ρεκόρ αφίξεων όλων των εποχών σε «megayachts», τα οποία όπως ήταν φυσικό και επόμενο συμπαρέσυραν και τα υπό Ελληνική Σημαία επαγγελματικά πλοία αναψυχής κάθε κατηγορίας, σε μία εξίσου ξέφρενη και άνευ προηγουμένου χρονιά ναυλώσεων, καταρρίπτοντας παταγωδώς το αναχρονιστικό «αφήγημα» συγκεκριμένων κύκλων της Αθηναϊκής Ριβιέρας περί ‘’καμποτάζ’’ και της δήθεν ζημίας που θα είχαν τα ελληνικής σημαίας πλοία, με την κατάργησή του β) με τους διεθνείς μεγιστάνες, celebrities, γαλαζοαίματους κλπ.

Επίσης να διαφημίζουν την χώρα μας παντού στον πλανήτη, κατακλύζοντας με διθυραμβικά άρθρα τους για την πατρίδα μας όλα τα διεθνή φόρα, και γ) με εκτενή ρεπορτάζ απ’ όλα τα νησιά μας (Bloomberg. BBC, Boat International κλπ.), νομίζουμε ότι έχουν τεθεί οι βάσεις, τα θεμέλια, αλλά και ο μπούσουλας προς όφελος των επερχόμενων τουριστικών περιόδων, για να διατηρήσουμε την ίδια ξέφρενη πορεία Ανάπτυξης (ΑΕΠ), με ότι αυτό συνεπάγεται για την Κοινωνία, τον Λαό και την Πατρίδα μας.

Ιδιαίτερα για τα ακριτικά νησιά μας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, καμία φρεγάτα και κανένα μαχητικό αεροσκάφος δεν είναι αρκετό να εξασφαλίσει την Ελληνικότητα των ακριτικών νησιών μας, όσο η ανάπτυξη αυτών, με την συνακόλουθη παραμονή στα νησιά αυτά των Ελληνόπουλων που αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα μας ως Λαού και ως Έθνους κλεινει η Ε.Ν.Π.Ε.Ν.