Έχοντας επωμιστεί τον δύσκολο αλλά και δημιουργικό δρόμο της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, σε μια ιδιάζουσα χρονική περίοδο, ο ΕΟΤ., έκανε μια ακόμη σημαντική κίνηση εξωστρέφειας, διοργανώνοντας το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων -DRV, στην Ελλάδα αναφέρει η FedHATTA.

Το συνέδριο είχε ευρεία δημοσιογραφική κάλυψη από εξειδικευμένα στον τουρισμό μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, ενώ εκτός από τους Γερμανούς εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων και τουρ οπερέιτορ συμμετείχαν και οι Πρόεδροι των Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων Ελβετίας και Αυστρίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ., κ. Δημήτρης Φραγκάκης, συναντήθηκε με τους Γερμανούς επαγγελματίες, αλλά και το Προεδρείο της DRV, και συζήτησαν για θέματα του τουρισμού της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Ευρώπης γενικότερα.

To εφετινό ετήσιο συνέδριο της DRV στην Ελλάδα αποτέλεσε ένα στρατηγικό βήμα για τον ελληνικό τουρισμό, γιατί ο ισχυρός οικονομικός τομέας της χώρας, ο τουρισμός, συνάντησε έναν δυνατό συνάδελφό του από την Ευρώπη. Η γερμανική τουριστική αγορά είναι μια ιδιαιτέρως σημαίνουσα πηγή εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό, ο ΕΟΤ συνεργάστηκε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Aegean Airlines, την ΤΕΜΕΣ ΑΕ και την FedHATTA και ΗΑΤΤΑ, για την πραγματοποίησή του, γεγονός που οδήγησε σε μια επιτυχή διοργάνωση.

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Ε.Ο.Τ., στο συνέδριο προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι Περιφερειών της χώρας, προκειμένου να προβληθεί συνολικά η Ελλάδα στη γερμανική αγορά.

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, αξίζει να αναφερθεί ότι το 2019 πραγματοποιήθηκαν 3,7 εκατομμύρια αφίξεις Γερμανών ταξιδιωτών και στόχος είναι ο αριθμός αυτός να αποκατασταθεί και να αυξηθεί περαιτέρω στην μετά Covid19 εποχή καθώς και να δημιουργηθούν οι βάσεις για την τόνωση του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα με έμφαση στο περιβάλλον.