Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζεται πολύ καλά πως ο κλάδος μας έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κρίση της πανδημίας.
80.000 επιχειρήσεις εστίασης αυτή την στιγμή είναι κλειστές και 330.000 εργαζόμενοι είναι κυριολεκτικά στον αέρα και αγωνιούν για το μέλλον τους.
Πρόσφατα σας ακούσαμε να επιβεβαιώνεται την ύπαρξη των 37 δις ευρώ ως αποθεματικό και πως υπάρχει η δυνατότητα στήριξης των εργαζομένων.
ΕΜΕΙΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ;
Ανακοινώθηκε κι επίσημα πλέον, πως το μέτρο της αναστολής σύμβασης για τους εποχικά εργαζόμενους στον Τουρισμό σταματά στον Οκτώβριο και πλέον θα περάσουμε στο ταμείο ανεργίας για 3 μήνες.
Πρακτικά αυτό σημαίνει κ. Υπουργέ πως από τα 534€ που είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού λόγω αναστολής σύμβασης πάμε στα 400€ που είναι το επίδομα ανεργίας, δηλαδή εν μέσω πανδημίας μειώνεται κι άλλο το εισόδημα μας και με δεδομένο πως το ταμείο ανεργίας έχει διάρκεια 3 μήνες τότε αντιλαμβάνεστε πως μέχρι την έναρξη της σεζόν του 2021 θα μείνουμε 2 μήνες (Φεβρουάριο και Μάρτιο) χωρίς καθόλου εισόδημα.
Αυτό κ. Υπουργέ δεν είναι στήριξη είναι κάτι άλλο.
Οι συνάδελφοι μας χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης (εστίαση) είναι κυριολεκτικά στον αέρα καθώς όσοι δεν βρήκαν δουλειά φέτος το καλοκαίρι (η συντριπτική πλειοψηφία), δεν ενταχθήκανε σε κανένα μέτρο στήριξης παρά μόνο σε ένα έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο το οποίο μετά δεν παρατάθηκε γιατί είχε χαρακτηριστεί ως έκτακτο! Μην ξεχνάτε κ. Υπουργέ πως ακόμα κι αυτό δεν το πήραν οι περισσότεροι λόγω των αυστηρών όρων και προϋποθέσεων που είχαν μπει από τον ΟΑΕΔ.
ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ
Δώστε επιτέλους το δημοσιονομικό χώρο να νομοθετήσει το Υπουργείο Εργασίας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ στους εργαζόμενους του κλάδου.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΠΩΣ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ

image 3