Στο κλείσιμο των συνόρων της για όλες τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις προχωράει η Ουκρανία από τις 29 Αυγούστου έως τουλάχιστον τις 28 Σεπτεμβρίου. Αιτία φυσικά είναι τα αυξανόμενα κρούσματα στη χώρα.

«Προκειμένου να αποφευχθεί το δεύτερο κύμα του COVID-19 στην Ουκρανία, το Υπουργείο Εσωτερικών προτείνει την εισαγωγή τροποποιήσεων στο ψήφισμα αριθ. 641 του Υπουργικού Συμβουλίου της 22ας Ιουλίου. Το σχέδιο προβλέπει προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα για αλλοδαπούς εκτός από ορισμένες κατηγορίες προσώπων”. Αυτά ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών, Άρσεν Άβακοφ.

Ωστόσο, θα υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις από την απαγόρευση. Όχι όμως για τους γενικούς τουρίστες και τους επισκέπτες, στους οποίους δεν θα επιτρέπεται η είσοδος από τις 29 Αυγούστου.

Η απαγόρευση που θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο θα εμποδίσει τους τουρίστες από όλες τις χώρες, ακόμη και χώρες χαμηλού κινδύνου, να εισέλθουν στην Ουκρανία.

Κάθε ταξιδιώτης με επερχόμενες πτήσεις ή κρατήσεις ξενοδοχείων μετά τις 29 Αυγούστου θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον αερομεταφορέα και τον πάροχό του για να ακυρώσει τα δρομολόγια.

Το κλείσιμο των συνόρων θα περιλαμβάνει όλους τους ξένους που εισέρχονται τόσο από ξηρά όσο και από αέρα.