Οι Σεϋχέλλες, ο δημοφιλής προορισμός διακοπών στον Ινδικό Ωκεανό με πληθυσμό μικρότερο από εκατό χιλιάδες κατοίκους, από την 1η Αυγούστου 2020 θα ανοίξουν τα σύνορά τους σε εμπορικές διεθνείς πτήσεις.

Η νέα αύξηση των περιορισμών αεροπορικών ταξιδιών στον προορισμό αποτελεί ένδειξη της επιτυχούς προόδου της εφαρμογής της πρώτης φάσης των περιορισμών κίνησης που ισχύει από την 1η Ιουνίου 2020.

Καθώς ο προορισμός κορυφώνεται στις αναζητήσεις διακοπών στην περιοχή, η διαθεσιμότητα των πτήσεων έρχεται σε κατάλληλη στιγμή για τους επισκέπτες που σχεδιάζουν να βρουν ήσυχες και γραφικές διακοπές.

Με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας των επισκεπτών που ταξιδεύουν στις Σεϋχέλλες για διακοπές και τον τοπικό πληθυσμό, έχει εκδοθεί μια νέα σειρά κατευθυντήριων γραμμών από την Αρχή Δημόσιας Υγείας στις Σεϋχέλλες και τους αρμόδιους του τουρισμού.

Οι κατευθυντήριες γραμμές, που έχουν συζητηθεί σχολαστικά από όλα τα διάφορα μέρη του τουριστικού κλάδου των Σεϋχελλών, περιλαμβάνουν διάφορες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι.

Διαδικασία για να εισέλθουν στη χώρα οι τουρίστες

1. Οι επισκέπτες που προέρχονται από χώρες χαμηλού κινδύνου πρέπει να έχουν αρνητικό πιστοποιητικό PCR COVID-19 από εξουσιοδοτημένο εργαστήριο που να μην υπερβαίνει τις 72 ώρες από την ημερομηνία ταξιδιού. Σε περίπτωση που η δοκιμή PCR δεν είναι διαθέσιμη, θα απαιτείται δοκιμή Rapid Antigen. Ενώ για επισκέπτες που προέρχονται από χώρες μεσαίου κινδύνου, θα απαιτήσουν αρνητικό πιστοποιητικό PCR το πολύ 72 ώρες από την ημερομηνία ταξιδιού. Οι επισκέπτες που προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου δεν θα έχουν άδεια να εισέλθουν στις Σεϋχέλλες.

2. Όλα τα πιστοποιητικά αρνητικών αποτελεσμάτων δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων όλων των πτήσεων και των στοιχείων διαμονής, πρέπει να σταλούν στην Αρχή Δημόσιας Υγείας στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: – visitor@health.gov.sc . Εάν οι επισκέπτες αποτύχουν να υποβάλουν τα αποτελέσματα των δοκιμών, τις πτήσεις και τα στοιχεία διαμονής, θα υποβληθούν σε δοκιμή COVID-19 PCR ή Rapid Antigen κατά την άφιξη.

3. Κατά το check in, όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται στις Σεϋχέλλες πρέπει να υποβάλουν τα εγκεκριμένα αποτελέσματα δοκιμών στις αντίστοιχες αεροπορικές εταιρείες τους για επαλήθευση. Οι επισκέπτες πρέπει να συμμορφώνονται με όλα τα πρωτόκολλα αεροπορικών εταιρειών κατά την επιβίβαση.

4. Οι επισκέπτες πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι κρατήσεις καταλυμάτων πραγματοποιούνται μόνο σε εγκεκριμένα καταλύματα ή σε ζώνες διαμονής που έχουν πιστοποιηθεί από την Αρχή Δημόσιας Υγείας. Όλα τα κουπόνια κράτησης που αντικατοπτρίζουν ολόκληρη τη διάρκεια της διαμονής τους στις Σεϋχέλλες πρέπει να προσκομιστούν στον μετρητή μετανάστευσης για επαλήθευση. Εάν κατά την άφιξη οι επισκέπτες δεν έχουν κάνει κράτηση σε ένα κατάλυμα με άδεια και πιστοποιημένο κατάλυμα, θα μεταφερθούν σε άλλο ίδρυμα που έχει πιστοποιηθεί.

5. Οι επισκέπτες πρέπει να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν έγκυρη ταξιδιωτική ασφάλιση με πλήρη ιατρική κάλυψη καθ ‘όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στις Σεϋχέλλες.