Το Πακιστάν θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού το επόμενο έτος για να αξιοποιήσει τις τουριστικές δυνατότητες της χώρας σε όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για αυτό το έτος, αλλά καθυστέρησε μέχρι τον επόμενο χρόνο λόγω της πανδημίας. Πάνω από 1.000 ξένοι επισκέπτες θα παρευρεθούν στην πενταήμερη εκδήλωση.

Ο κ. Syed Zulfikar Bukhari, σύμβουλος του πρωθυπουργού για τον τουρισμό , δήλωσε ότι οι υπουργοί τουρισμού όλων των κρατών μελών του D-8, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, θα συμμετάσχουν επίσης στο φόρουμ στο Ισλαμαμπάντ.

“Το Πακιστάν έχει τεράστιες τουριστικές δυνατότητες που θέλουμε να εισαγάγουμε στον κόσμο, ειδικά στον μουσουλμανικό κόσμο”, δήλωσε ο κ. Bukhari, προσθέτοντας: “Καλούμε τους υπουργούς Τουρισμού χωρών της D-8, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, να μας μάθουν από την εμπειρία τους στην προώθηση του τουρισμού.”

Το World Tourism Forum είναι ένας οργανισμός που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας και είναι αφιερωμένος στην ανάπτυξη τουρισμού σε όλο τον κόσμο με τις ετήσιες συναντήσεις του.

Το Πακιστάν, πρόσθεσε ο κ. Bukhari , είχε εκπονήσει ένα πενταετές σχέδιο δράσης για την ενίσχυση του τουρισμού του, που πλήττεται σοβαρά από χρόνια τρομοκρατίας στη χώρα μετά από γεγονότα που σχετίζονται με τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Το Ισλαμαμπάντ, πρόσθεσε, θα ξεκινήσει μια τουριστική ηλεκτρονική πύλη έως τα τέλη του τρέχοντος έτους για να προσελκύσει καλύτερα ξένους και ντόπιους τουρίστες.