Ούτε στα χρόνια των μνημονίων δεν συναντήσαμε τις καταστάσεις που ζούμε στους εργασιακούς χώρους στον κλάδο μας με πρόσχημα την πανδημία,

Ειδικότερα στον κλάδο  των ξενοδοχείων:

Οι εργοδότες επιδεικνύουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο (ευτυχώς όχι όλοι) καταστρατηγώντας την Κ.Σ.Σ.Ε., μειώνοντας τους μισθούς, επιβάλλοντας εξαντλητικά ωράρια!

Επίσης ενώ έχουν το προσωπικό σε αναστολή σύμβασης το φωνάζουν και δουλεύει με τα 534€!

Καλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων να σεβαστεί την υπογραφή στην παράταση της ισχύουσας Σ.Σ.Ε. και να συστήσει στα μέλη της την τήρηση της! Εκτός και αν πιστεύει η ΠΟΞ πως δεν υφίσταται η Κ.Σ.Σ.Ε.

Στην εστίαση και τον Επισιτισμό

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα καθώς το υπουργείο δεν έχει κηρύξει την  Σ.Σ.Ε. γενικώς υποχρεωτική εδώ και 7 μήνες με αποτέλεσμα  η εργοδοτική παραβατικότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο σε όσες επιχειρήσεις έχουν ανοίξει, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, εξαντλητικά ωράρια δουλειάς, εργασία χωρίς ρεπό!

Παρόμοια η κατάσταση και στα μη κύρια Τουριστικά καταλύματα-ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας δεν είναι διατεθειμένη να μείνει θεατής σε όλα αυτά και καλούμε τους εργοδότες του κλάδου  μας να στηρίξουν την όλη προσπάθεια  που γίνεται για να περάσουμε την κρίση όσο γίνεται αναίμακτα.

Παράλληλα η Ομοσπονδία τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιεί επιχειρήσεις  και εργοδότες που έχουν παραβατική συμπεριφορά και θα προχωρεί σε καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες των επιχειρήσεων αυτών!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ