Με μία σειρα εκδηλώσεων θα γιορτάσει την 196η Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 ο Δήμος Καλβρύτων.
Εκδηλώσεις
Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Λειβαρτζί, αναπαράσταση Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης 1821, από τον Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος», παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού.
Κυριακή 12 Μαρτίου στην Φροξυλιά-Χελωνοσπηλιά δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Λυκουριωτών «Πηγές Λάδωνα» και παραδοσιακούς χορούς.
Σάββατο 18 Μαρτίου σε Αθήνα στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής –Αίθουσα Εθνικού Ιστορικού Μουσείου ετήσιος εορτασμός της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση, σε συνεργασία, με την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Αθηναίων και Καλαβρύτων.
Τρίτη 21 Μαρτίου στα Καλάβρυτα πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες, εμβατήρια στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων, δοξολογία, παρέλαση μαθητών, αναπαράσταση της μάχης και κατάληψης των Καλαβρύτων από τον Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος» και απονομή τιμητικής διάκρισης, στον πρωτεργάτη της «Αναπαράστασης της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821» Γεώργιο Γιαννέλο, για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του, στην ανάδειξη και προβολή των ιστορικών γεγονότων της έναρξης της Επανάστασης.
Σάββατο 25 Μαρτίου Θεία λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, απαράσταση Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης 1821 από τον Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος», στρατιωτική παρέλαση, χορευτικό πρόγραμμα από το τμήμα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού και απονομές στους νικητές του 40ου Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας» στην διαδρομή Πάτρα – Χαλανδρίτσα- Καλάβρυτα – Αγία Λαύρα, στο χώρο του Ηρώου Εθνικής Παλιγγενεσίας.