Για τα θέματα που απασχολούν τον Ελληνικό τουρισμό και τον κλάδο των τουριστικών γραφείων της χώρας ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι του Ποταμιού σε συνάντηση που είχαν με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας FedHATTA.
Οι εκπρόσωποι του κόμματος πληροφορήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως μεταξύ άλλων, για τις παράνομες τουριστικές δραστηριότητες που στερούν φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα από τη χώρα και για τις συντεχνιακές πρακτικές που εδώ και χρόνια υπονομεύουν τη δραστηριότητα των τουριστικών γραφείων.
Παράληλα από την FedHATTA τους επισημάνθηκε η ανάγκη να συσταθεί εξειδικευμένο Τουριστικό Επιμελητήριο ως μετεξέλιξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Η συνάντηση εργασίας διεξήχθη στο πλαίσιο των επαφών που με πρωτοβουλία της πραγματοποιεί η FedHATTA με στόχο να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με βουλευτές όλων των κομμάτων προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις μέσα από το διάλογο στο κοινοβούλιο.
Από το Ποτάμι, στη συνάντηση μετείχαν από τον Τομέα Επιχειρηματικότητας η Τομεάρχης Άντα Γ. Γαρουφαλιά, ο Γραμματέας Γιάννης Ευγενίδης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Γιώργος Αμυράς.