Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) θα συνεχίσει τις δράσεις της προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του κλάδου -που αποτελεούν και την πλειοψηφία των επιχειρηματιών στον χώρο του Τουρισμού. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. Παναγιώτης Τοκούζης, μιλώντας στο τακτικό συνέδριο της Συνομοσπονδίας.
“Μέσα σε ένα χρόνο, με επιμονή, όραμα και διάλογο με το Υπουργείο Τουρισμού, καταφέραμε να επιλύσουμε μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο μας. Βεβαίως, ακόμη περισσότερα βρίσκονται στο πλάνο των διεκδικήσεών μας”, τόνισε ο κ.Τοκούζης.
Ο πρόεδρος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. εκτίμησε ότι φέτος -σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία-αναμένεται νέα αύξηση των αφίξεων, πιθανόn και των εσόδων, αρκεί βεβαίως “η σεζόν να εξελιχθεί ομαλά, χωρίς ανατροπές και δυσάρεστες εκπλήξεις”, είπε χαρακτηριστικά.
Η σημερινή διοίκηση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., πέτυχε:
Θεσμοθέτηση Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη, η οποία αντικαθιστά πλέον τον παλιό τιμοκατάλογο.
Προαιρετική με τον νόμο 4442 πιστοποίηση-κατηγοριοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων.
Απλούστευση της διαδικασίας έναρξης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων.
Υποχρεωτική έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας μόνο για τα τουριστικά καταλύματα δυναμικότητας άνω των 51 κλινών.
Δημιουργία της Κάρτας-μέλους, η οποία παρέχει στις επιχειρήσεις-μέλη της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. μια σειρά από μοναδικά προνόμια και παροχές με συμβεβλημένες επιχειρήσεις.
Υλοποίηση μιας σειράς περιφερειακών συμβουλίων και την παρουσία του προεδρείου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. στις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών-μελών της, ανά την Ελλάδα, με στόχο την ουσιαστική επαφή της διοίκησης της Συνομοσπονδίας με τα μέλη της.
Σχεδιασμό του προγράμματος “Καλάθι Πρωινού”
, το οποίο παρουσίασε επίσημα στο συνέδριο της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ο chef Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο οποίος έχει την επιμέλεια του προγράμματος.
Μιλώντας για τη νέα καινοτόμο πρωτοβουλία της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., ο κ. Μουζάκης είπε ότι, στόχο έχει, αφενός την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και αφετέρου την ανάδειξη των μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης και την προώθηση του Γαστρονομικού Τουρισμού.
“Αν κατορθώσουμε να διαδώσουν οι ξένοι τα θαυμάσια προϊόντα της ελληνικής γης, θα κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα μιας μεγάλης ανατροπής -της αναγνώρισης της ελληνικής παραγωγής εκτός συνόρων, με πράξεις όμως”, τόνισε ο Κωνσταντίνος Μουζάκης.
Το “Καλάθι Πρωινού” διαμορφώνεται με βάση τα τοπικά προϊόντα ανά Περιφέρεια και τον «κορμό» του συνιστούν τα προϊόντα: Άρτος και αρτοσκευάσματα, βούτυρο, μέλι, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, κομπόστες, βουτήματα, κουλουράκια, γλυκά, κρέμες, τυριά, ελιές, ελαιόλαδο, πίτες, πιτάκια, σούπες, αυγά, ομελέτα, αλλαντικά, χυμοί, γαλακτοκομικά, γιαούρτι, αφεψήματα, καφές.
“Τα προϊόντα τα οποία θα προσφέρονται από τα καταλύματα θα χαρακτηρίζονται για την εντοπιότητά τους, τη φρεσκάδα τους, την εποχικότητά τους και την παρασκευή τους με όρεξη”, υπογράμμισε ο κ. Μουζάκης.
Για την δημιουργία “Καλάθι Πρωινού”, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος θα συνεργαστεί με πιστοποιημένους τοπικούς παραγωγούς, ώστε τα καταλύματα να μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα από αυτούς, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τον πρωτογενή τομέα και τονώνοντας την οικονομία της κάθε περιοχής.