Στον ρόλο και τα οφέλη της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης καθώς και στην συμβολή της Ελλάδας στον ευρύτερο σχεδιασμό για την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη και την Μεσόγειο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην 7η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας του Δρόμου του Μεταξιού (7th UNWTO Silk Road Task Force Meeting) ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) και η Περιφέρεια της Βαλένθια.
“Η Ελλάδα, όπως επισήμανε, διαθέτει σημαντικό πλούτο πολιτιστικών στοιχείων που συνδέονται με το Δρόμο του Μεταξιού και ταυτόχρονα μέσα από την ανάδειξή τους ανοίγονται νέες προοπτικές για την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και την επέκταση της τουριστικής περιόδου με όρους αειφορίας, και σε εφαρμογή του στρατηγικού στόχου του Υπουργείου για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο”.
Ο κ. Τζιάλλας αναφέρθηκε ακόμη στην επικείμενη διοργάνωση της πρώτης διεθνούς διημερίδας για το Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη στις 26 και 27 Απριλίου και συνδιοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Υπουργείο και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΕ για την τουριστική ανάπτυξη του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού.
Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ.Τζιάλλας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών Τάλεμπ Ριφάι, και συζήτησαν θέματα συνεργασίας του Οργανισμού με το Υπουργείο Τουρισμού. Επίσης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ), Πρέσβη Μιχαήλ Χριστίδη.