Η World Travel Market London 2023 , η πιο σημαντική ταξιδιωτική και τουριστική εκδήλωση στον κόσμο, θα έχει τρεις συναρπαστικούς νέους τομείς στον εκθεσιακό χώρο φέτος – Διαμονή & Χονδρέμποροι, Εμπειρίες και Μεταφορές.

Οι νέες περιοχές θα αντικαταστήσουν το International Hub και θα παρουσιάζουν κυρίως εκθέτες ιδιωτικού τομέα και μη προορισμού.

Οι τομείς Διαμονή & Χονδρέμποροι, Εμπειρίες και Μεταφορές έχουν ξεκινήσει μετά από εκτεταμένη έρευνα που διεξήγαγε η World Travel Market νωρίτερα φέτος, η οποία εντόπισε μια τάση προς αποφάσεις ταξιδιωτικών αγορών με βάση τις εμπειρίες, σε αντίθεση με τον αμιγώς προορισμό, ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές.

Η έρευνα συμπεριφοράς του WTM τόνισε τις μεταβαλλόμενες συνήθειες του ταξιδιώτη, με τους Millennials και Gen Z να κάνουν ολοένα και περισσότερο ταξιδιωτικές επιλογές με βάση τις εμπειρίες ή τις λίστες κάδου, σε αντίθεση με την πόλη, τη χώρα ή την περιοχή που θέλουν να επισκεφτούν.

Η Juliette Losardo , Διευθύντρια Έκθεσης στο World Travel Market του Λονδίνου, δήλωσε:

«Ενώ η Gen X μπορεί να πάει στην Ισπανία, τη Νέα Υόρκη ή το Παρίσι, οι νεότερες γενιές θέλουν να επισκεφτούν ένα καταφύγιο ευεξίας, να κάνουν ράφτινγκ στα ύδατα ή να μάθουν να μαγειρεύουν σε μια τοπική κοινότητα. 

«Φέτος είδαμε μια αύξηση στον αριθμό των εκθετών που δεν προορίζονται να εγγραφούν στο WTM London, ως απάντηση στη μετατόπιση των απαιτήσεων των νεότερων ταξιδιωτών, οι οποίοι κάνουν ταξιδιωτικές επιλογές με βάση το τι θέλουν να κάνουν και να βιώσουν.

«Οι νέοι τομείς Διαμονής & Χονδρέμποροι, Μεταφορές & Εμπειρία της παράστασης εμπλέκονται σε αυτήν την πολιτιστική αλλαγή, προσφέροντας ένα μέρος όπου οι αγοραστές μπορούν να έρθουν και να δουν τι νέο και συναρπαστικό προσφέρεται, όλα σε ένα μέρος».

Στην περιοχή Accommodation & Wholesalers , οι επισκέπτες θα βρουν δεκάδες προμηθευτές, όπως:

Hilton Hotels & Resorts, μια παγκόσμια επωνυμία ξενοδοχείων και θέρετρων πλήρους εξυπηρέτησης και η ναυαρχίδα της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας φιλοξενίας Hilton. Το Intrepid Travel Group UK , ένας από τους πιο γνωστούς οργανωτές περιηγήσεων μικρών ομάδων στον κόσμο, με εμπειρία άνω των 30 ετών στην παροχή περιπέτειας σε όλο τον κόσμο. European Tour Operators Association , η εμπορική ένωση για παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και προμηθευτές σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. και η Miki Travel , η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους τουριστικούς πράκτορες χονδρικής στην Ευρώπη.

Οι επισκέπτες στην περιοχή Εμπειρίες μπορούν να βρουν εκθέτες όπως:

Go City (παλαιότερα γνωστό ως Leisure Pass Group) – η μεγαλύτερη επιχείρηση εισιτηρίων στα αξιοθέατα στον κόσμο, που δραστηριοποιείται σε περισσότερους από 30 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, του Σίδνεϊ και του Oahu – και του Montparnasse 56 , φορέα εκμετάλλευσης του Montparnasse Tower Panoramic Observation Deck που προσφέρει απίστευτη πανοραμική θέα με θέα στον Πύργο του Άιφελ και άλλα εμβληματικά μνημεία στο Παρίσι, περιμένουν επίσης να τα ανακαλύψετε στην περιοχή Experiences .

Οι πάροχοι αθλητικών εκδηλώσεων εκπροσωπούνται επίσης στην περιοχή Εμπειρίες , με εκθέτες, όπως η XS2Event και η Champions Travel Ltd , που προσφέρουν πρόσβαση σε πολλές από τις καλύτερες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, στην περιοχή Experience, στα αξιοθέατα της πόλης , στις περιηγήσεις «hop-on hop-off». Big Bus Tours που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν μέρη σε ένα ανοιχτό λεωφορείο. και εταιρεία εμπειρίας City Cruises Ltd.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, στην περιοχή Μεταφορών , οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν εκπροσώπους εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων φορέων ενοικίασης αυτοκινήτων και παρόχων μεταφορών, όπως:

Ευρωπαϊκός πάροχος σιδηροδρομικών εισιτηρίων και σιδηροδρομικών καρτών Rail Europe ; γίγαντας ενοικίασης αυτοκινήτων Enterprise Rent-A-Car ; Γερμανικός προμηθευτής ενοικίασης αυτοκινήτων Wheego Mobility ; και Global Passenger Network , μια οργάνωση ανεξάρτητων εταιρειών πούλμαν που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Επίσης, στον τομέα των μεταφορών θα βρίσκονται εκπρόσωποι από τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της κρουαζιέρας στο ποτάμι, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας 14 πλοίων Amadeus River Cruises , Dutch Cruise Line BV – η οποία διαχειρίζεται ένα στόλο εννέα ποταμόπλοιων – και United Rivers AG , προμηθευτή ραφτών -πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις κρουαζιέρας στο ποτάμι με λευκή ετικέτα.

Εν τω μεταξύ, το θέμα των βιωματικών ταξιδιών καλύπτεται ευρέως κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Διάσκεψης του Λονδίνου WTM 2023.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια συνεδρία από τον Αντιπρόεδρο του Lonely Planet Tom Hall , με τίτλο Captivating Experience-Seekers: Adopting the Next Generation Mindset , στο Innovate Stage την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, 10:30 – 11:10.

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, 10:30 – 11:10, Vaishali Patel, Ιδρυτής και Διευθυντής, Vaishali Ltd ; Ο Jo Fennell, Επικεφαλής Πωλήσεων για τη Βόρεια Ευρώπη, GetYourGuide και ο Nishank Gopalkrishnan, Chief Business Officer, TUI Musement , θα λάβουν μέρος σε μια συζήτηση με τίτλο Επιμέλεια μοναδικών εμπειριών πελατών οπουδήποτε και παντού .