Την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου επισκέφθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, ο οποίος έγινε δεκτός από την κα Αντιεισαγγελέα υπηρεσίας.
Έγινε μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση, κατά την οποία, ανάμεσα στα άλλα, ο βουλευτής κατέθεσε την αγωνία του για τα διαδραματιζόμενα στην οικονομική και επιχειρηματική ζωή του τόπου.
Συγκεκριμένα ενημέρωσε την κα Αντεισαγγελέα ότι μεγάλα συμφέροντα που «επενδύουν» στη Ρόδο αλλά και στα άλλα νησιά μας, ακολουθούν πρωτόγνωρους τρόπους ήθους και συμπεριφοράς.
Εκμεταλλεύονται και λυμαίνονται όλο τον περιβαλλοντικό πλούτο των νησιών, χρησιμοποιώντας πρωτόγνωρες μεθόδους για το ελληνικό επιχειρείν. Καταπατούν δημόσιους και σε πολλές περιπτώσεις αρχαιολογικούς χώρους, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας παράνομα παραλίες, χωρίς πρόσβαση στους πολίτες, ισοπεδώνοντας βράχους και μετατρέποντας τους σε αμμουδιές, με στόχο την οικονομική εκμετάλλευση.
Ο βουλευτής ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα στη Νότια Ρόδο. Επισήμανε στην Αντιεισαγγελέα, ότι αυτές οι συμπεριφορές και οι αυθαιρεσίες, δυστυχώς υποστηρίζονται από οργανωμένες ομάδες μπράβων, οι οποίες, δρώντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, τρομοκρατούν και απειλούν πολίτες που αντιδρούν, με στόχο να «κλείσουν το στόμα τους». Έχουν επιβάλει στην ήσυχη, μέχρι πρότινος Ρόδο, άλλους νόμους, άγνωστους στον ευγενικό και φιλόξενο λαό της.
Ο βουλευτής, ζήτησε από την κα Αντιεισαγγελέα την παρέμβαση της δικαιοσύνης και την άσκηση ποινικών διώξεων όπου αυτό κρίνεται νόμιμο.

Η κα Αντιεισαγγελέας διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου παρακολουθεί κατά προτεραιότητα όσες σχετικές υποθέσεις τίθενται υπό τη δικαιοδοσία της Υπηρεσίας, τις αντιμετωπίζει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και όπου εντοπίζει προβλήματα, παρεμβαίνει άμεσα.