Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Σερίφου συνάντηση στο Γυμνάσιο του Λιβαδιού της Ομάδας Έργου του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τους επιχειρηματίες και κατοίκους του νησιού.
Στόχος της συνάντησης ήταν η συνοπτική παρουσίαση της μελέτης «Βιώσιμη ανάπτυξη στη Σέριφο υπό την αυξανόμενη τουριστική πίεση: μια ολοκληρωμένη προσέγγιση» που εκπονεί η ομάδα και κυρίως η παρουσίαση των ερωτηματολογίων των Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και σημαντική η συμμετοχή των κατοίκων. Από την πλευρά της ομάδας έργου του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρόντες ήταν, ο επικεφαλής της μελέτης Καθηγητής Γιάννης Σπιλάνης και οι Γιάννης Κατσούνης, Σοφία Βερίου και Κάλλι Λάσκαρη. Το Δήμο εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος, Κ. Ρεβίνθης Kostas Revinthis, ο αντιδήμαρχος Σ. Λιβάνιος Stelios Livanios και η κα Βίκυ Μάναλη Vicky Manali, ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου.
Τη συνάντηση άνοιξε ο Δήμαρχος εξηγώντας τους λόγους που θεώρησε σημαντική την μελέτη αυτή και τον σκοπό της. Στη συνέχεια ο Γ. Σπιλάνης Ioannis Spilanis παρουσίασε τις φάσεις και τους στόχους της έρευνας και μίλησε για την εξέλιξη της πρώτης φάσης η οποία ολοκληρώνεται στις αρχές Μαΐου. Με την ευκαιρία παρουσίασε και τα μέλη της ομάδας έργου και τις ειδικότητές τους στους δημότες της Σερίφου.
Στη συνέχεια, ο Γ. Κατσούνης Yannis Katsounis παρουσίασε τα ερωτηματολόγια των Τουριστικών Επιχειρήσεων και απάντησε στις απορίες για την συμπλήρωση τους.
Η συνάντηση αποτέλεσε μια δυναμική διαδικασία, όπου το έντονο ενδιαφέρον έγινε φανερό από τις ουσιαστικές ερωτήσεις και εύστοχες παρατηρήσεις των συμμετεχόντων.
Το βασικό συμπέρασμα ήταν η αναγκαιότητα της ενεργής συμμετοχής των πολιτών τόσο στη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, όσο και στη διάχυση τους.
Η Σέριφος βασίζεται σε όλους.