Στη μάχη της βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων είμαστε παρόντες και σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο και φέτος έχει θεματική αυτό ακριβώς, το μέλλον τους. To παγκόσμιο μήνυμα είναι «Rethink Tourism», μια πρόσκληση να επανεξετάσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι τον Τουρισμό, ώστε να υπάρχει και βιωσιμότητα και ανάπτυξη.

Όλοι σε συνεργασία οι φορείς, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι είμαστε και πρέπει να είμαστε μια αλυσίδα ισχυρή για να σχεδιάσουμε από κοινού τον ορίζοντα και κυρίως την προοπτική…

Η υγειονομική κρίση έφερε στο φως νέες προκλήσεις και προτεραιότητες, σκοπέλους που ξεπερνάμε βήμα – βήμα, μέρα- μέρα, με απώτερο όμως στόχο ένα νέο τουριστικό μοντέλο, βιώσιμο όλο το χρόνο.

Η ανθεκτικότητα είναι έννοια κλειδί για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας, του τουριστικού κλάδου, που αναδιοργανώνεται εκ νέου έχοντας δεχτεί πίεση για αλλαγή,τα τελευταία κυρίως δύο χρόνια, διατηρώντας όμως ουσιαστικά τις ρίζες του και την ταυτότητά του.

Σε συνθήκες παγκόσμιας κατάρρευσης, εμείς συνεχίζουμε ως Ένωση και προσκαλούμε τα μέλη μας και τους φορείς να παραμένουν ενωμένοι  και να κοιτάνε μπροστά. Θα χρειαστεί θάρρος, έμπνευση και επιμονή για σύμπλευση για να ξαναδούμε τη χώρα αλλιώς, όπως μέσα από τα μάτια των ξένων επισκεπτών σε αυτή.