Λίστα με ευρωπαϊκές πόλεις που «ξεχειλίζουν» από τουρίστες δημοσιεύει η Holidu, η οποία διεξήγαγε σχετική έρευνα.

Χρησιμοποιώντας στατιστικά δεδομένα, η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε με βάση τον αριθμό των τουριστών ετησίως το 2019 σε σύγκριση με τον πληθυσμό της πόλης.

Στην λίστα των 10 πόλεων βρίσκονται δύο ελληνικές, οι οποίες είναι γεμάτες από τουρίστες. Πρόκειται για την Ρόδο και το Ηράκλειο, στην τέταρτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, ενώ λίγο πιο κάτω στην 14η θέση συναντάμε την Αθήνα.

Για την Ρόδο, η Holindu σημειώνει: «Επόμενη στη λίστα μας είναι η Ρόδος, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων! Η Ρόδος είναι γνωστή για τα αρχαία μνημεία της και τα εκπληκτικά παραθαλάσσια θέρετρα, οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί έχει 21 τουρίστες ανά κάτοικο.

Με μεσαιωνικά δρομάκια και παλάτια, μπορείτε να απολαύσετε την ιστορία και τις εκπληκτικές παραλίες της ταυτόχρονα. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε το νησί τους μήνες Απρίλιο – Μάιο ώστε να αποφύγετε την υψηλή τουριστική περίοδο, τον συνωστισμό και τις υψηλές τιμές».

Το Ντουμπρόβνικ στην πρώτη θέση

Σύμφωνα με την έρευνα, το Ντουμπρόβνικ είναι η πόλη με ασφυκτικά πολλούς τουρίστες, με την Holidu να καλεί τους ταξιδιώτες να το επισκεφθούν στις αρχές Μαΐου ή από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου.

«Είναι επίσημο – το Ντουμπρόβνικ είναι η πιο γεμάτη από κόσμο πόλη στην Ευρώπη! Γνωστό για τις εντυπωσιακές πορτοκαλί στέγες του και τη συμμετοχή του στο διάσημο Game of Thrones, το Ντουμπρόβνικ έχει 36 τουρίστες για κάθε έναν κάτοικο του! Έχοντας σχετικά μικρό πληθυσμό, το Ντουμπρόβνικ δέχεται εισροή τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Συνιστούμε να το επισκεφθείτε στις αρχές Μαΐου ή από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου για να αποφύγετε τον συνωστισμό. Παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες εκδηλώσεις τον Σεπτέμβριο που προσελκύουν διεθνείς επισκέπτες, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο τέλος του καλοκαιριού, τα περισσότερα από τα κύρια καλοκαιρινά πλήθη θα έχουν υποχωρήσει», αναφέρει.

Ευρωπαϊκές πόλεις που «ξεχειλίζουν» από τουρίστες: Δύο ελληνικές πόλεις στην 10άδα