“Με σκληρή δουλειά και μέσα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά με πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, ενεργειακή κρίση και πληθωρισμό η Αθήνα έκανε δυναμικό come back στον τουρισμό” τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” της τηλεόρασης του Αντέννα με τους δημοσιογράφους Γιώργο Γρηγοριάδη και Νίκο Ρογκάκο, δηλώνοντας ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι πάνω από τα 18,2 δις του 2019. 

Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε με επιχειρηματίες και εργαζόμενους της εστίασης στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μεγάλη αύξηση του τζίρου από το ισχυρό τουριστικό ρεύμα και παράλληλα εξέπεμψαν μήνυμα αισιοδοξίας πως η σεζόν θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022. 

“Βρισκόμαστε στην καρδιά της εμπορικής ζωής της Αθήνας και τα έσοδα από τον τουρισμό στηρίζουν τους εργαζομένους στον τουρισμό, την ελληνική επιχείρηση, από το καφέ, το εστιατόριο, το μίνι μάρκετ, μέχρι και το φούρνο” σημείωσε ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζοντας ότι “επεκτείναμε την τουριστική σεζόν καθώς ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ και εργαζόμαστε ώστε να τελειώσει με τα τέλη του έτους”. 

Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι με βάση την έρευνα της AirDNA η ζήτηση για AirBnb με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο καταγράφει αύξηση 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ όπως τόνισε “θα έχουμε περίπου 5 χιλιάδες προσεγγίσεις κρουαζιέρας στην Ελλάδα φέτος. 

Τέλος ανακοίνωσε σειρά ταξιδιών ξεκινώντας, πριν τη ΔΕΘ, από τη Γερμανία και μετά στην Αυστρία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Αγγλία”  με στόχο όπως είπε “να προσελκύσουμε τους βορειοευρωπαίους ώστε να επεκτείνουμε επιπλέον την σεζόν, να δημιουργήσουμε νέα έσοδα και παράλληλα οι ίδιοι να περάσουν στη χώρα μας ένα μεσογειακό, γλυκό χειμώνα, πιο ωραία και πιο οικονομικά”.