Στη γαστρονομική έκθεση National Geographic Traveller Food Festival, στο Λονδίνο έδωσε δυναμικό παρών ο Όμιλος Aldemar Resorts το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου. Η διεθνής έκθεση-γιορτή της γαστρονομίας που διοργάνωσε το δημοφιλές και με κύρος περιοδικό National Geographic Traveller (UK), είχε ως θεματικό άξονα την τουριστική προβολή των προορισμών μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας στους πάνω από 6.000 βρετανούς επισκέπτες.  

Ο Όμιλος Aldemar Resorts φιλοξενήθηκε τόσο στο εντυπωσιακό περίπτερο που είχε εξασφαλίσει φέτος ο ΕΟΤ, όσο και στο Masterclass Theatre της διοργάνωσης. Οι έμπειροι Chef του Ομίλου, Γιώργος Χατζόπουλος και Μανώλης Ρουμπάκης που αποτελούν και τη βασική μαγειρική ομάδα του Sympossio Greek Gourmet Touring, κατέπληξαν το κοινό με τις δημιουργίες τους και την αμεσότητά τους. Πάνω από 600 επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα πιάτα-πρεσβευτές της Ελλάδας που έφεραν την υπογραφή Sympossio.

Οι δυο Chefs επιμελήθηκαν και μαγείρεψαν και για την Περιφέρεια Κρήτης, που αποτελεί τον έναν από τους δυο προορισμούς των ξενοδοχείων του Ομίλου. Συνολικά, τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν: Λαβράκι με γιαχνερά χόρτα, Καλαμάρι με σκιουφιχτά μακαρόνια, Γιουβαρλάκια με αρωματικό ζωμό λουΐζας και Σοφεγάδα με φιλέτα χοχλιών. Τέλος, παρουσιάστηκε και το cocktail «Always a Friend I.R.», ως φόρος τιμής στον χαρισματικό Ιωάννη Ροδοκανάκη που ήταν Chef και αναπόσπαστο μέλος της Aldemar και πριν από δυο χρόνια «έφυγε» από τη ζωή.

Από την αποστολή της Aldemar δε θα μπορούσε να λείπει ο CEO του Ομίλου, κος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, η κα Μάντυ Καλλιοντζή, Commercial Director και η κα Marlen Taffarello εκπρόσωπος UK Press Office. Τα 4 μαγειρικά sessions που παρουσίασαν οι Chefs τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία συμπλήρωσε με τη δική της ενέργεια και διαδραστικότητα την παρουσία των ελληνικών αποστολών.

Στη 2η διοργάνωση της έκθεσης που προσελκύει τα φώτα του διεθνούς κοινού με αγάπη στα ταξίδια και τη γαστρονομία, η Aldemar & το Sympossio με τη θερμή τους παρουσία μετέφεραν στην αγγλική πρωτεύουσα τον παλμό της ελληνικής φιλοξενίας και της ελληνικής γαστρονομίας και έχοντας λάβει το ζεστό χειροκρότημα του κοινού ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.