«Η αρχή για μια μεγάλη έκθεση του Τουρισμού στην Αθήνα δεμένη με τη Γαστρονομία και τον Οίνο είναι γεγονός»

Ολοκληρώθηκε η World Tourism Expo η τουριστική έκθεση της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από τις 13 έως τις 15 Μαΐου. «Η αρχή για μια μεγάλη έκθεση του Τουρισμού στην Αθήνα δεμένη με τη Γαστρονομία και τον Οίνο είναι γεγονός», σημείωσε ο διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας Mact Media Group κύριος Γιώργος Καραχρήστος. Ο ίδιος επισήμανε τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν για τους προορισμούς που συμμετείχαν στη WTE, καθώς στην έκθεση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι μεγάλων tour operators από 10 χώρες της Ευρώπης.

PATD1059

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε σειρά Β2Β συναντήσεων με στελέχη ταξιδιωτικών γραφείων και οργανισμών από Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, Ρουμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Τουρκία, Κύπρο και Σουηδία. Στην WTE συμμετείχαν επτά Περιφέρειες της χώρας, δήμοι, επιμελητήρια, επιχειρήσεις και αντιπροσωπείες ξένων χωρών, ενώ παρουσιάστηκαν πολλά γαστρονομικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

PATD0279

Την World Tourism Expo τίμησαν με την παρουσία τους και εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Γ. Πατούλης και η πρόεδρος του ΕΟΤ κυρία Άντζελα Γκερέκου μαζί με τον κύριο Γιώργο Καραχρήστο διευθυντή της Mact Media Group που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Πρεσβειών ξένων χωρών, στελέχη από tour operators της Ευρώπης και πλήθος στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα. Την συμβολή της WTE στην προσπάθεια ανάκαμψης του τουρισμού στην Ελλάδα επισήμαναν κατά τους χαιρετισμούς τους ο κύριος Πατούλης και η κυρία Γκερέκου.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ τόνισε την προσπάθεια που καταβάλλεται για το rebranding της Ελλάδας, την ανάγκη σύνδεσης του τουρισμού με τη γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα και υπογράμμισε την αξία του «Ευ ζην» που προσφέρει η χώρα μας στους επισκέπτες με τις μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες που χαρίζει.

PATD0413

Ο κύριος Πατούλης περιέγραψε το έργο της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού και την ανάδειξη της Αττικής στον διεθνή τουριστικό χάρτη, υπογραμμίζοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει κεντρικό ρόλο για την τουριστική ανάπτυξη.

Μετά τα εγκαίνια ο κύριος Καραχρήστος ξενάγησε τον κύριο Πατούλη και την κυρία Γκερέκου στην έκθεση. «Κάναμε το πρώτο βήμα και θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει η World Tourism Expo της Αθήνας, ορόσημο για τον Τουρισμό, τη Γαστρονομία και τον Οίνο στη χώρα μας», δήλωσε μετά το πέρας της έκθεσης ο κύριος Γιώργος Καραχρήστος και ανανέωσε το ραντεβού για την World Tourism Expo το 2023 σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.