Επιστολή προς τους υπουργούς Εργασίας, Τουρισμού και Οικονομικών απέστειλε η ΠΟΕΕΤ για τα ζητήματα παράτασης του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικά εργαζομένους & του προγράμματος ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριοι Υπουργοί,

Με έκπληξη διαπιστώνουμε πως δεν έγινε δεκτό το αιτημά μας για παράταση του ταμείου ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ζητάτε από τους εργαζόμενους να επιβιώσουν χωρίς εισόδημα από τον Ιανουάριο που ήταν η τελευταία δόση του ταμείου ανεργίας έως τον Μάιο – Ιούνιο που θα δούνε τον πρώτο τους μισθό.

Αντιλαμβάνεστε πως η επιβίωση μας γίνεται πολύ δύσκολη καθώς τα κύμα ακρίβειας καλπάζει ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν θα καταφέρει να εργαστεί την περίοδο του Πάσχα μιας και ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επιτρέπει το άνοιγμα των περισσότερων τουριστικών μονάδων, μιας και αυτή η περίοδος απευθύνεται κυρίως σε ομόθρησκους λαούς.

Ζητάμε λοιπόν να παραταθεί το ταμείο ανεργίας ώστε να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.

Σας πληροφορούμε πως ήδη έχουμε τις πρώτες διακοπές ηλεκτροδότησης μιας και δεν έχουμε εισόδημα για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.

Παράλληλα διακόπτεται από 01/04/2022 το πρόγραμμα ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ένα κατά γενική ομολογία άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα που λειτουργούσε σαν “αμορτισέρ” απορροφώντας απολύσεις, αλλά και την

επιβολή εκ περιτροπής εργασία που μειώνει τους μισθούς στους εργαζόμενους 12 μήνες απασχόλησης έως και 50%.

Επιπροσθέτως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως γίνεται να διακόπτεται ένα πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν μέτρα περιορισμού δραστηριότητας των επιχειρήσεων.

Κύριοι Υπουργοί,

Ζητάμε τα αυτονόητα ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να επιστρέψουμε με αξιοπρέπεια στην εργασία μας καθώς όλα δείχνουν πως πάμε σε μια πολύ καλή σαιζόν.

Ειδάλλως η έκρηξη φτώχειας στους εργαζόμενους του κλάδου μας θα είναι γεγονός και οι συνέπειες ανεξέλεγκτες.

ΠΟΕΕΤ
ΠΟΕΕΤ