Στο Ντουμπάι βρίσκεται από ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης για την παρουσίαση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Αττικής που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου στον χώρο του Ελληνικού Περιπτέρου της Διεθνούς Έκθεσης Expo Dubai 2020.

Ο κ. Πατούλης παρακολούθησε τις επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Sustainability District της Έκθεσης από το Υπουργείο Εξωτερικών και την Enterprise Greece με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου. Τις εκδηλώσεις άνοιξαν με τον χαιρετισμό τους ο Γενικός Επίτροπος της Expo Dubai 2020 Σεΐχης Nahyan bin Mubarak και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεναγήθηκε στους χώρους των περιπτέρων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μαζί με τον Έλληνα Πρέσβη της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Διονύσιο Ζώη, τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Πρόεδρο της Enterprise Greece Ιωάννη Σμυρλή, την Γενική Γραμματέα Νεότερου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ Ελένη Δουνδουλάκη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

photo dubai 2

Ο κ. Πατούλης παρακολούθησε τη συναυλία που έδωσε η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης με τον Δημήτρη Μπάση, τη Σαβέρια Μαργιολά και τον Παναγιώτη Πετράκη στο Αμφιθέατρο της Έκθεσης, ενώ αμέσως μετά παρακάθησε στο επίσημο γεύμα που παρέθεσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς τιμήν των Ελλήνων προσκεκλημένων.

Σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δυνατότητες που παρέχει η Expo Dubai 2020 σχετικά με τη διεθνή προβολή των προϊόντων της Αττικής. Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «η Αττική διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα, υψηλής διατροφικής αξίας, που παράγονται με σύγχρονες μεθόδους  και πιστοποιημένες διαδικασίες.

photo dubai 3

Η παρουσία μας σε μια τόσο υψηλού επιπέδου διεθνή έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής μας για την ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα, όχι μόνο σε επίπεδο παραγωγής και μεταποίησης, αλλά και των ευκαιριών που παρέχει στο πλαίσιο του γαστρονομικού τουρισμού, της υγιούς επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων». Ο κ. Πατούλης απηύθυνε κάλεσμα προς τους διεθνείς επενδυτές να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές δράσεις στην Αττική που αλλάζει πρόσωπο, ανοίγεται στο μέλλον και αποτελεί «έναν ασφαλή προορισμό για τον διεθνή ταξιδιώτη και μια πραγματική γη των ευκαιριών για τον μεγάλο επενδυτή».

Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Περίπτερο εκδήλωση με τίτλο «Ανακαλύψτε την Αττική, τη γη των ευκαιριών», στην οποία ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης θα παρουσιάσει τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Αττικής και τις αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα μεταδοθεί ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Περιφέρειας, θα πραγματοποιηθεί food event βασισμένο στα προϊόντα της Αττικής από τον σεφ Αλέξανδρο Σπέρχο.

photo dubai 4