Αντιπροσωπία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας αποτελούμενη από τους συναδέλφους Χότζογλου Γιώργο (Πρόεδρο), Κουτούκη Δημήτρη (Γεν. Γραμματέα) και Στέφα Γιώργο (Μέλος του Δ.Σ.) συναντήθηκε εχθές με τις κ.κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου & Κατερίνα Νοτοπούλου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιες τομεάρχες Εργασίας & Τουρισμού αντίστοιχα.

Η ΠΟΕΕΤ παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου μας και συγκεκριμένα προτείναμε – απαιτήσαμε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φέρει στη Βουλή τις θέσεις και τις προτάσεις μας οι οποίες είναι:

Α) ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΗ,

Β) ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Γ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 85 ΠΕΡΥΣΙΝΑ ΕΝΣΗΜΑ.

Δ) ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΕΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ 2021.

Ε) ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας στέλνει ηχηρό μήνυμα.

• Στους χιλιάδες συναδέλφους μας πως δεν παρατάμε τον αγώνα.

• Στην Κυβέρνηση πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.