Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας μόλις πληροφορήθηκε την απόλυση του συναδέλφου εργαζομενου στη Wolt και αντιπροέδρου του σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Ηρακλείου Κρήτης, επικοινώνησε με το σωματείο μας για να μάθει ακριβώς τι έχει γίνει;

Έκπληκτοι διαπιστώσαμε πως η απόλυση του συναδέλφου έχει να κάνει με την συνδικαλιστική του δράση τις μέρες των ακραίων καιρικών συνθηκών, καθώς ενημέρωσε τους συναδέλφους του πως με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διανομή τις ημέρες αυτές. Η Wolt λοιπόν την επόμενη ημέρα γνωστοποίησε στην συνάδελφο πως διακόπτεται η συνεργασία τους (ο συνάδελφος είναι με καθεστώς εξωτερικού συνεργάτη) στα πλαίσια επιχειρησιακής αναδιάρθρωσης στον νόμο που ως δια μαγείας περιελάμβανε μόνο την δική του απόλυση!!!

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι:

Χιονόπτωση και χιονόστρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης είχαμε την Κυριακή 23/01/2022, όπως θα δείτε στα μηνύματα της εταιρείας, παροτρύνει τους διανομείς στις 24/01/2022 να βγούνε για δουλειά μετά τις 5μ.μ. “όπου θα έχει σταματήσει το χιονόνερο” όπως χαρακτηριστικά λέει και δίνει μπόνους και 2€ ανά παραγγελία, ενώ για τις 25/01/2022 ενημερώνει πως το μπόνους θα είναι 1,10€ για κάθε παραγγελία και στο τέλος αναφέρεται πως αν οι συνθήκες δεν εμπνέουν να μην διανέμετε.

Αφού πρώτα σας δίνω μπόνους έτσι για το “ξεκάρφωμα” σας εφιστώ και την προσοχή!!!

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και ήδη ξεκινήσαμε την διαδικασία τριμερούς στον ΟΜΕΔ για την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ.

Η μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε εξωτερικούς συνεργάτες χωρίς απολύτως κανένα δικαίωμα.

Ζητούμε από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας να πάρει θέση και να επιβάλει τα νόμιμα στην εταιρεία Wolt.