Στη διάρκεια των εργασιών, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, εκπροσώπων του ΣΕΤΕ, Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε την ανάγκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού για την ολοκλήρωση των υποδομών που έχει ανάγκη η Κρήτη.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά «πρόκειται για τις υποδομές που θα βελτιώσουν τη διαβίωση των Κρητικών και σίγουρα θα αναβαθμίσουν την εικόνα που αποκομίζουν οι ξένοι επισκέπτες κατά το διάστημα της παραμονής τους στο νησί». Ιδιαίτερη αναφορά από την πλευρά του Περιφερειάρχη έγινε στην κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα, του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, αλλά και στις μαρίνες που έχει ανάγκη η Κρήτη. Μέσα από αυτές τις υποδομές «θα αναβαθμιστεί συνολικά η θέση της Κρήτης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερα στο ΑΕΠ της χώρας».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην ανάγκη για την ύπαρξη μιας ενιαίας στρατηγικής για τον τουρισμό σε εθνικό επίπεδο, προτεραιότητα που είχε θέσει και κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, για το ρόλο της Περιφέρειας, υποστήριξε πως η Περιφέρεια Κρήτης δημιουργώντας μια «ομπρέλα» σε συνεργασία με όλους τους Δήμους και τους φορείς του τουρισμού εφαρμόζει τη στρατηγική της για τον τουρισμό.

Κλείνοντας, την παρέμβασή του ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στους ανθρώπους και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, τονίζοντας την καθοριστική συμβολή τους, ενώ έκανε αναφορά και στο πρωτοποριακό πρόγραμμα της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Κρήτης για την επιμόρφωση χιλιάδων εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο σχετικά με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να τονίσει ότι λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας τουριστικής χρονιάς, «η Περιφέρεια Κρήτης είναι έτοιμη να συνεχίσει τη συνεργασία της, με τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες, αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες και της προκλήσεις της περιόδου».