Το 2023 η παγκόσμια κρουαζιέρα θα επιστρέψει σε επίπεδα προ κορωνοϊού, με 30 εκατ. επισκέπτες ετησίως.

Αυτή είναι η εκτίμηση της προέδρου και CEO της Παγκόσμιας Ένωσης Κρουαζιέρας, CLIA, Kelly Craighead την οποία διατύπωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο touristik aktuell.

Παρά την πανδημία, ορισμένες εταιρίες κρουαζιέρας συνέχισαν τη λειτουργία τους από τον Ιούλιο του 2020 και έκτοτε έχουν υποδεχθεί πάνω από 6 εκατ. επισκέπτες, υπογράμμισε η κ. Craighead.

Στόχος μας, είπε, είναι να διασφαλίσουμε το κομμάτι της υγείας και της ασφάλειας για τους επισκέπτες και τους εργαζόμενούς μας, ενώ αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων που επισκέπτονται οι κρουαζιέρες. Επισήμανε δε ότι στη διάρκειας μιας επταήμερης κρουαζιέρας, οι τουρίστες κρουαζιέρας δαπανούν κατά μέσο όρο 750 δολάρια έκαστος στις πόλεις προσέγγισης.

Η κ. Craighead εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν πτωχεύσεις στη βιομηχανία κρουαζιέρας και ότι η κρουαζιέρα συνολικά είναι πολύ ανθεκτική. Σχεδόν το 100% του στόλου κρουαζιερόπλοιων θαλάσσης των μελών CLIA έχουν προγραμματισμό να έχουν επιστρέψει πλήρως στα δρομολόγια μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

Η ταξιδιωτική διάθεση των πελατών κρουαζιέρας συνεχίζει επίσης να είναι υψηλή, με το 80% του συνόλου των τουριστών που έχουν ήδη κάνει κρουαζιέρα θα ενδιαφέρονται να κάνουν και νέα στο μέλλον.