Γ. Πατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού: « Ο θεματικός Τουρισμός όπως ο Τουρισμός Υγείας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Υπουργείο Τουρισμού και Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργαζόμαστε στενά προς την κατεύθυνση αυτή»

Η νέα τουριστική περίοδος και η στενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και των Περιφερειών της χώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του  Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και με την συμμετοχή της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, της Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπίας Αναστασοπούλου, του Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, Περιφερειαρχών της χώρας και των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του εστίασε, τόσο στις δράσεις και στα προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής που στοχεύουν στην ανάδειξη της Αττικής ως τουριστικού προορισμού 12 μήνες το χρόνο, όσο και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε επίπεδο θεματικού τουρισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  στη δυνατότητα συνεισφοράς του τουρισμού υγείας στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας στη μετά-covid εποχή και στη δυνατότητα της Ελλάδας να αναδειχθεί σε απολύτως ασφαλή ταξιδιωτικό προορισμό.  Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε διεξοδικά στα πλεονεκτήματα της χώρας σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας ιδιαίτερο λόγο για το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων ιατρών εντός και εκτός συνόρων.

Ο Τουρισμός Υγείας είναι ένα ισχυρό χαρτί και μπορεί συνολικά να προσθέσει στο ΑΕΠ της χώρας περίπου 13,6 δις ευρώ.  Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό δημιουργίας  στην Αττική ενός χωριού  Υγείας, Ευεξίας και Ελληνικής Φιλοξενίας, το οποίο θα επιτρέπει στον επισκέπτη να γνωρίσει την αυθεντική ελληνική φιλοξενία μέσα από προγράμματα που συμβάλλουν στην Υγεία, με δραστηριότητες Ευεξίας. Μάλιστα όπως τόνισε στο πλαίσιο αυτού το προγράμματος οι υγειονομικές μονάδες θα συνδέονται με τις τουριστικές σε ενιαίο τουριστικό φορέα.

Παραμένοντας στο μέτωπο του ιατρικού τουρισμού, ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης των ιαματικών πηγών και ζήτησε να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη που θα ενισχύει το ρόλο και τις αρμοδιότητες  των Περιφερειών σε τέτοιου είδους θέματα. 

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών που έχουν στο επίκεντρό τους την ποιότητα ζωής και τον τουρισμό. Μεταξύ αυτών  είναι η ανάπλαση του φαληρικού όρμου και συνολικά του παραλιακού μετώπου, η χρηματοδότηση υποδομών όπως μαρίνες, λιμάνια,  κ.α.  Ο Περιφερειάρχης Αττικής έκανε ιδιαίτερο λόγο και στα νησιά του Σαρωνικού τα οποία χαρακτήρισε ως τα «διαμάντια της Αττικής. Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι έχει αναπτυχθεί στενή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και επισήμανε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να συστρατευθούν για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας απευθυνόμενος στους περιφερειάρχες επισήμανε ότι τα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο είναι αισιόδοξα και υπογράμμισε ότι Κεντρική Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση ενώνουν τις δυνάμεις τους, «με συναίσθηση της ευθύνης να επιστρέψει η ευημερία στη μέση ελληνική οικογένεια». Τέλος  η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη έκανε σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του υπουργείου σημειώνοντας ότι το 2021 έγιναν σημαντικά βήματα ενίσχυσης των ειδικών μορφών τουρισμού.