Στην παρουσίαση της μεγάλης διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Tourism Expo έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η Mact Media Group, σε μια προσπάθεια να γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους φορείς και τις επιχειρήσεις λεπτομέρειες για το μεγάλο event του τουρισμού που έρχεται στις 1 με 3 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Τις παρουσιάσεις της WTE που έχουν γίνει μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, τουριστικές επιχειρήσεις και τουριστικοί οργανισμοί ξένων χωρών. Σε μία από αυτές ο Γενικός Διευθυντής της Mact Media Group Γιώργος Καραχρήστος, συνεπικουρούμενος από τον αρχισυντάκτη της itn Ελληνικός Τουρισμός Γιάννη Αποστολόπουλο μίλησε για το φιλόδοξο εγχείρημα της WTE, τους στόχους που έχουν τεθεί, τα οφέλη που μπορούν να έχουν οι εκθέτες, ενώ εξέφρασε την πίστη πως η έκθεση θα «ριζώσει» και θα αποτελέσει θεσμό τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα ο κύριος Καραχρήστος τόνισε πως «στη wte ενώνουν τις δυνάμεις τους ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί προορισμοί, τα νησιά της Ελλάδας, ο Θεματικός Τουρισμός, η Γαστρονομία, ο Οίνος. Όλοι συναντώνται στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση της Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 1 με 3 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου».

FORUM ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ 1

«Στη wte ενώνουν τις δυνάμεις τους ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί προορισμοί, τα νησιά της Ελλάδας, ο Θεματικός Τουρισμός, η Γαστρονομία, ο Οίνος», σημειώνει ο διευθυντής της MactMediaGroup Γιώργος Καραχρήστος

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο Θεματικός Τουρισμός θα έχει κεντρικό ρόλο στη WTE, καθώς θα παρουσιαστούν όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού που παρέχει η χώρα ανά την επικράτεια και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, ένα θέμα που και η πρόσφατη έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ για τα επόμενα βήματα του τουριστικού δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Η wte έχει στόχο να δώσει βήμα στους τουριστικούς προορισμούς ώστε να προβάλλουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή τους και την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών. Οι μορφές θεματικού τουρισμού που θα φιλοξενηθούν είναι:

  1. City Break (Ανάπτυξη προορισμών City Break, , Αγορές, Αρχιτεκτονική , Διασκέδαση , Εμπειρία , Εμπορικά Κέντρα, Ένταξη Πολιτιστικών Διαδρομών, Ιστορία κλπ.)
  2. Αθλητικός Τουρισμός (Αθλητικές διοργανώσεις, δραστηριότητες & Εvent, Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, Αναρρίχηση, Golf, Ορειβασία, Ορειβατικό Σκι, Ορεινή Ποδηλασία, Ορεινό Τρέξιμο)
  3. Γαστρονομικός Τουρισμός (Γεύσεις, Ζυθοποιίες, Προϊόντα Βιολογικής Κάνναβης, Προϊόντα Vegetarian και Vegan, Παραδοσιακά Εστιατόρια, Παραδοσιακά Προϊόντα, Ποτοποιίες, Τοπικοί Συνεταιρισμοί)
  4. Γεωτουρισμός (Γεωπάρκα, Σπήλαια)
  5. Εκπαιδευτικός Τουρισμός (Προγράμματα Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα, Γνωριμία με την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά)
  6. Θαλάσσιος Τουρισμός (Αλιευτικός Τουρισμός, Θαλάσσια Παιχνίδια,  Θαλάσσια Πάρκα, Καταδυτικός Τουρισμός, Μαρίνες, Τουρισμός Κρουαζιέρας, Σκάφη Αναψυχής)
  7. Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός (Εκκλησίες ,Μοναστήρια)
  8. Οινοτουρισμός (Δρόμοι Κρασιού, Κτήματα, Οινοποιεία)
  9. Πολιτιστικός Τουρισμός (Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία, Μουσεία, Κάστρα, Ιστορικά Μνημεία, Έθιμα και Μουσικά Δρώμενα, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Φεστιβάλ )
  10. Συνεδριακός Τουρισμός ( Εκθεσιακά Κέντρα, Συνεδριακά Κέντρα)
  11. Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας (Ιαματικός Τουρισμός, Ιαματικές πηγές, Κέντρα, Ιατρικός Τουρισμός, Θαλασσοθεραπεία, Θεραπευτικά Προγράμματα, Yoga, Spa κλπ.)
  12. Τουρισμός Υπαίθρου (Αγροτικός Τουρισμός  Αγροτικές Δραστηριότητες που σχετίζονται με την Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία κλπ., Παρατήρηση Οικοσυστήματος) Οικοτουρισμός (Αναπτύσσεται σε οικολογικά αξιόλογες και κυρίως θεσμοθετημένης περιβαλλοντικής προστασίας περιοχές πχ. περιοχές Natura )
  13. Υπαίθριες Δραστηριότητες (Αναρρίχηση, Canoe Kayak ,Canyoning, Ιππασία ,Kayak ποταμού, Mountain Biking, Ορειβατικοί & Πεζοπορικοί Σύλλογοι, Ποδηλασία, Rafting , Ταξίδια περιπέτειας, Trekking ποταμού,  Υπαίθριες Δραστηριότητες)
  14. Χειμερινός Τουρισμός & Χιονοδρομικός Τουρισμός (Σκι , Χειμερινά Σπορ,  Χιονοδρομικά Κέντρα)
afisa 3A

Να τονιστεί πως το City Break, ο Θαλάσσιος Τουρισμός και ο Πολιτιστικός συμπεριλαμβάνονται στα κύρια προϊόντα του ελληνικού τουρισμού που ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν τα ανάλογα μερίδια αγοράς.

Η έκθεση θα είναι χωρισμένη σε τέσσερα section, όπου στο πρώτο θα βρίσκονται οι προορισμοί με φορείς και επιχειρήσεις, στο δεύτερο οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στο τρίτο η Γαστρονομία και στο τέταρτο ο Οίνος και τα αποστάγματα.

«Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τον τουρισμό με τα τοπικά προϊόντα που υπάρχουν ανά τη χώρα, αλλά να τα συστήσουμε και στο διεθνές κοινό», σημείωσε ο κύριος Καραχρήστος και συμπλήρωσε πως ήδη έχει καταγραφεί σημαντικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για συμμετοχή στην WTE.

Οι εκθέτες, κατά την διοργανώτρια εταιρεία θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη, καθώς η WTE είναι η πρώτη μεγάλη τουριστική έκθεση στην Ελλάδα που περιλαμβάνει τους προορισμούς, τον Θεματικό Τουρισμό, τη Γαστρονομία, τον Οίνο και τα υπόλοιπα ποτά που παράγονται στην Ελλάδα.

Ο κύριος Καραχρήστος εστίασε στο γεγονός πως οι θεματικές μορφές τουρισμού μπορούν να γίνουν η απάντηση στην εποχικότητα, δίνοντας λύσεις στο διαχρονικό ζήτημα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος, ενώ υπογράμμισε πως μέσω της WTE θα γίνει ένα ακόμα βήμα για την προσέγγιση του τουρισμού με τα ελληνικά προϊόντα και με απώτερο στόχο τόσο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, όσο και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων.

Για όλα τα sections της World Tourism Expo η Mact Media Group σχεδιάζει τη διοργάνωση B2B συναντήσεων. Στόχος είναι και οι προορισμοί, αλλά και τα ελληνικά προϊόντα να μπορέσουν να ανοίξουν νέους δρόμους και να αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθούν σημαντικές εκδηλώσεις με κορυφαία το Διεθνές Φόρουμ για τον Τουρισμό που επιδιώκει να διοργανώσει η Mact Media Group. Η εταιρεία, όπως τονίζει σε όλες τις παρουσιάσεις που έχει κάνει, δεν παραβλέπει τον παράγοντα πανδημία σημειώνοντας πως θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στην έκθεση και τα στελέχη της Mact εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως με βάση την πορεία των εμβολιασμών μέχρι την έναρξη της WTE δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις.

34 35 EKTHESH WTE
https://itnnews.gr/wp-content/uploads/2022/01/ITN_27012022.pdf