Στον έλεγχο της επενδυτικής εταιρείας του Μπιλ Γκέιτς, Cascade Investment LLC, περνά η αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Four Seasons. 

Η Cascade, η οποία διαχειρίζεται την τεράστια περιουσία του συνιδρυτή της Microsoft, ολοκλήρωσε την αγορά του ήμισυ του ποσοστού που κατέχει στην Four Seasons η Kingdom Holding Company (KHC), με έδρα τη Σαουδική Αραβία, του πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ.

Η αρχική συμφωνία, που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, προβλέπει η Cascade να αυξήσει το ποσοστό της στο 71,25%, από 47,5% που είχε. Η εξαγορά ξεπερνά τα 2 δισ. δολάρια. Η KHC διατηρεί μερίδιο 23,75% στην Four Seasons, δηλώνοντας την ισχυρή της πεποίθηση ότι η ξενοδοχειακή αλυσίδα συνεχίζει να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες.

Το deal αυτό σηματοδοτεί ένα κομβικό σημείο για την εταιρεία, καθώς η Cascade δεσμεύεται να παράσχει στην Four Seasons πόρους ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη, να υποστηρίξει τα ακίνητα και τους ιδιοκτήτες της εταιρείας και να επεκτείνει τους στρατηγικούς της στόχους.

Παρά τα προβλήματα, που προκάλεσε η πανδημία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο, υπογραμμίζει η εταιρεία, οι προοπτικές για το 2022 βασίζονται στην επιτυχία του περασμένου έτους, όταν προστέθηκαν νέα πολυτελή ξενοδοχεία, θέρετρα και κατοικίες σε βασικές αγορές της Four Seasons.

Η εταιρεία, με έδρα το Τορόντο, συνεχίζει να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασης παγκοσμίως με τέσσερις νέες μονάδες, που θα εγκαινιαστούν το 2022 σε περιοχές του Μεξικού, της Φλόριντα, στο Νάσβιλ (Τενεσί) και στη Μινεάπολη (Μινεσότα).

Η Four Seasons έχει περισσότερα από 50 νέα έργα υπό σχεδιασμό ή ανάπτυξη στην Ιταλία, την Ισπανία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κολομβία, το Μπελίζ και σε βασικές αγορές στις ΗΠΑ, τα οποία θα προστεθούν στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο της εταιρείας που περιλαμβάνει 122 ξενοδοχεία και θέρετρα καθώς και 48 κατοικίες σε 47 χώρες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος John Davison δήλωσε ότι το 2022 θα είναι μια σημαντική χρονιά καθώς θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη της αλυσίδας και θα ενισχύσει την ηγετική της θέση ως εμβληματική μάρκα πολυτελείας.