Η είδηση πως το Ηilton Athens θα πραγματοποίηση ανακαίνιση που θα διαρκέσει τρία χρόνια, αφήνοντας στον αέρα το προσωπικό της επιχείρησης, έχει φέρει μεγάλες αναταραχές σε εργαζομένους και συνδικάτα.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείο πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου με αφορμή την προσπάθεια της ιδιοκτήτριας εταιρείας «ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ» να προχωρήσει ουσιαστικά σε ομαδικές απολύσεις εξαγοράζοντας την συναίνεση την συναίνεση των εργαζομένων στην οριστική απόλυση τους .

Με βάση την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων η «ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ» του ομίλου ΤΕΜΕΣ , συμφερόντων Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου , ουδέποτε διαπραγματεύτηκε με τους εκπροσώπους του σωματείου ως όφειλε αντιθέτως υπό μορφή τελεσιγράφου έδωσε 2  επιλογές στους εργαζόμενους  οι οποίες έχουν ως κοινή συνισταμένη την απόλυση χωρίς να διασφαλίζονται πουθενά οι θέσεις εργασίας και το εισόδημα των 350 ανθρώπων που εργάζονται στο ξενοδοχείο ,  για το διάστημα που το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό λόγω ανακαίνισης αλλά και μετά όταν θα επαναλειτουργήσει.

Στην συνέλευση αποφασίστηκε πως σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί  4ωρη στάση εργασίας από τις 10 πμ – έως τις 2 μ.μ  με τα εξής αιτήματα:

 Άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων με την εκλεγμένη διαπραγματευτική επιτροπή  που αποφάσισε ομόφωνα η σημερινή Γενική Συνέλευση. Η οποία θα ξεκινήσει Διαπραγμάτευση με την ΙΟΝΙΚΗ σε σχέση με το κλείσιμο και την ανακαίνιση του ξενοδοχείου, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος όλων των εργαζόμενων για όσο διαρκεί η ανακαίνιση αλλά και μετά ώστε αν οι εργαζόμενοι το επιθυμούν να διατηρήσουν την παρούσα σχέση εργασίας τους και να συνεχίσουν την δουλειά τους μόλις ανοίξει το ξενοδοχείο.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί για 4ωρη στάση εργασίας από 12.00 π.μ εως 16.00 μ.μ, και κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.

ΠΟΕΕΤ

Σε ανακοίνωσή της,  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Στον Επισιτισμό – Τουρισμό, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Holton, ζητώντας από την εταιρία να αρχίσει άμεσα διαβούλευση με το σωματείο των εργαζομένων ως οφείλει βάση νόμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ως πότε στην Χώρα μας μια επένδυση-ανακαίνιση θα συνεπάγεται με εκατοντάδες απολύσεις;

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η διοίκηση του εμβληματικού ξενοδοχείου HILTON ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως 1η Φεβρουαρίου το ξενοδοχείο κλείνει για τα επόμενα 3 χρόνια(;) προτείνοντας εθελούσια έξοδο για τους εργαζόμενους και μάλιστα με πόνο καρδιάς όπως λένε οι υπεύθυνοι δίνοντας τους μαζεμένους μισθούς ώστε να δελεάσει τους εργαζόμενους ενώ γι αυτούς που δεν θα δεχθούν να αποχωρήσουν θα δίνει το 40% του μισθού κι αν αυτός είναι κατώτερος του θεσμοθετημένου κατώτατου μισθού στη Χώρα μας θα δίνει τα 663 ευρώ, γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους τόσο την επιχειρησιακή σσε όσο και την εθνική κλαδική σσε!

Φυσικά όλα αυτά μέχρι τέλος του 2022 κι από εκεί και μετά απολύσεις στο σύνολο του προσωπικού αποδεικνύοντας στην πράξη πως η ανακαίνιση είναι πρόσχημα για να απαλλαγεί από το υπάρχων προσωπικό και να το αντικαταστήσει όταν επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο με φτηνό εργατικό δυναμικό από γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων όπως έχει γίνει σε δεκάδες επενδύσεις στον κλάδο μας!

Καλούμε την εταιρεία να αρχίσει άμεσα διαβούλευση με το σωματείο των εργαζομένων ως οφείλει βάση νόμου, τους συναδέλφους μας στο HILTON να δείξουν υπομονή και να μην βιαστούν να πάρουν αποφάσεις!

Καλούμε όλα τα σωματεία στην Αθήνα να παραβρεθούν σήμερα στην στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο εργαζομένων του HILTON στις 10 το πρωί και στην συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, όλα τα σωματεία μας στην Ελλάδα να εκδώσουν ανακοινώσεις εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους!

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ!!!!!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ GRANDE BRETAGNE & KING GEORGE

Επιπλέον το Σωματείο Εργαζομένων των ξενοδοχείων GRANDE BRETAGNE & KING GEORGE με ανακοίνωση του δηλώνει την συμπαράσταση στους εργαζομένους του ξενοδοχείο HILTON καθώς και την συμμέτοχή του στην κινητοποίηση την Δευτέρα 17/01 στις 10πμ έξω από το ξενοδοχείο HILTON και την Παρασκευή 21/01 στην κινητοποίηση που καλεί το κλαδικό συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού  & Ξενοδοχείων Αττικής, στη 1μμ στο Υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Το Σωματείο Εργαζομένων των ξενοδοχείων GRANDE BRETAGNE & KING GEORGE συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στο ξενοδοχείο HILTON.

Ο αγώνας των 350 εργαζομένων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η επιστροφή τους στην δουλειά μετά το τέλος της ανακαίνισης είναι και δικός μας αγώνας εφόσον στην θέση τους οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να βρεθεί ο καθένας από εμάς.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και στεκόμαστε δίπλα τους μέχρι να δικαιωθούν με όποιο τρόπο επιλέξουν να αγωνιστούν.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Δευτέρα 17/01 στις 10πμ έξω από το ξενοδοχείο HILTON και την Παρασκευή 21/01 στην κινητοποίηση που καλεί το κλαδικό συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού  & Ξενοδοχείων Αττικής, στη 1μμ στο Υπουργείο Εργασίας.