Εκπτώσεις που φτάνουν το 55% προσφέρονται από τα ελληνικά ξενοδοχεία στη ρωσική αγορά, ωστόσο όσο πλησιάζουμε τη σεζόν τόσο είναι πιθανότερο να μειώνεται η έκπτωση.

Αυτό αναφέρει η ένωση Ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, έπειτα από έρευνα στα μέλη της (Ρώσοι τουρ οπερέιτορ) που προσφέρουν διακοπές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ Ambotis Holidays, οι εκπτώσεις που προσφέρουν τα ελληνικά ξενοδοχεία στη ρωσική αγορά παραμένουν σε επίπεδα προ πανδημίας. Την τάση αυτή επιβεβαιώνουν και οι τουρ οπερέιτορ TEZ TOUR, ICS Travel Group και Space Travel.

Σε γενικές γραμμές, σε σύγκριση με την περίοδο προ πανδημίας, οι πολιτικές των ξενοδοχείων που αφορούν τις προσφορές προκρατήσεων, δεν έχουν αλλάξει, επισημαίνει η TUI Ρωσίας. Σύμφωνα με την Space Travel, οι εκπτώσεις βρίσκονται  προς το παρόν στο 20-30%.

Ορισμένα ελληνικά ξενοδοχεία προσφέρουν υψηλότερες προσφορές, που φτάνουν το 55%, αναφέρει ο Coral Travel ενώ ο TEZ TOUR επισημαίνει ότι πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν μπόνους, όπως δωρεάν διαμονή των παιδιών, αναβάθμιση κατηγορίας δωματίου ή είδους φαγητού.

Παράλληλα, ο Intourist τονίζει ότι ορισμένα ξενοδοχεία ενδέχεται να αξιοποιήσουν ειδικές στοχευμένες προσφορές με έκπτωση αντίστοιχη με εκείνη των προκρατήσεων αργότερα, στα μέσα Απριλίου.

Ιανουάριος και Φεβρουάριος οι «δυνατοί» μήνες προκρατήσεων

Οι περισσότεροι τουρ οπερέιτορ ξεκίνησαν τις καμπάνιες προκρατήσεων για Ελλάδα το φθινόπωρο που μας πέρασε όμως παραδοσιακά ο βασικός όγκος της προσφοράς των επιχειρήσεων υπάρχει στην αγορά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Παραδοσιακά, οι προσφορές προκρατήσεων διαρκούν έως τα τέλη Απριλίου, και ενώ όσο πλησιάζει η καλοκαιρινή σεζόν μερικά ξενοδοχεία μπορεί να ολοκληρώνουν συντομότερα τις προσφορές τους.

Πολλοί τουρ οπερέιτορ, όπως οι Coral και Russian Express, εκτιμούν ότι οι εκπτώσεις προκρατήσεων των ξενοδοχείων στην Ελλάδα θα διαρκέσουν έως και τον Φεβρουάριο, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Κατά την περίοδο της πανδημίας, η ζήτηση για προκρατήσεις καλοκαιρινών διακοπών ήταν ενεργή ήδη από το φθινόπωρο, όμως η ζήτηση αυτή πλέον έχει μετακυλιθεί στον Ιανουάριο, επισημαίνει ο Russian Express, προσθέτοντας ότι είναι κάτι αναμενόμενο λόγω των συνθηκών που θέτει η πανδημία.

Οι αγαπημένοι προορισμοί των Ρώσων τη σεζόν του 2022

Οι προτιμήσεις των Ρώσων παραμένουν οι ίδιες σε σχέση με την εποχή προ πανδημίας. Οι 4 κορυφαίοι προορισμοί στην Ελλάδα είναι η Κρήτη, η Χαλκιδική, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Στον TEZ TOUR το 44% των κρατήσεων για Ελλάδα αφορούν διαμονή στην Κρήτη, το 22% στην Πελοπόννησο, το 19% στη Ρόδο, το 9% στην Κέρκυρα και το 6% στην Χαλκιδική. Η μέση διάρκεια διαμονής που προτιμούν οι Ρώσοι είναι οι 11-12 διανυκτερεύσεις.

Η Κρήτη είναι πρώτος προορισμός στις πωλήσεις του ICS Travel Group, με δημοφιλή επιλογή τη διαμονή 10-11 ημερών σε all in ξενοδοχεία ή ημιδιατροφής τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Ο Russian Express αναφέρει ως δημοφιλείς προορισμούς τη Χαλκιδική, την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα, όπου προσφέρονται απευθείας πτήσεις από τις Aeroflot και S7 airlines.