Συνάντηση για την προοπτική ανοίγματος του τουρισμού πρόκειται να πραγματοποιήσει η Τουρκία με τη Βρετανία μέσα στον Ιούνιο όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει από τον βρετανό πρωθυπουργό να ανακαλέσει το «κόκκινο» που ισχύει για την Τουρκία απαγορεύοντας τις απευθείας πτήσεις προς Αγγλία και επιβάλλοντας καραντίνα σε ξενοδοχείο σε όλους τους επιβάτες ταξιδεύουν με μη απευθείας μετακίνηση.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η απόφαση για «κόκκινο» στην Τουρκία έχει πολιτικά κίνητρα και ότι δεν κατάφερε να συνομιλήσει με τον βρετανό πρωθυπουργό μόλις έγινε η ανακοίνωση, τον περασμένο μήνα. Οι περιορισμοί της Τουρκίας για τους Βρετανούς έχουν χαλαρώσει, και απαιτούν αρνητικό τεστ PCR και φόρμα εντοπισμού επιβατών.

Η Τουρκία, η οποία έχει εμβολιάσει το 19% του πληθυσμού της, διεξάγει ήδη συζητήσεις με τη Γερμανία και τη Ρωσία για την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν, με θετικές εξελίξεις, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

H χώρα σήμερα πρόκειται να μπει στην επόμενη φάση χαλάρωσης του lockdown με μερική άρση του lockdown τα Σαββατοκύριακα, απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές και άνοιγμα των εστιατορίων.