Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού και αναψυχής στη Βαυαρία «F.RE.E.», η οποία πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Μονάχου.
Η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε ρεκόρ στην ιστορία της έκθεσης με 140.000 άτομα. Ο εκθεσιακός χώρος αυξήθηκε κατά 10.000τ.μ. φθάνοντας τη συνολική έκταση των 88.000τμ. Πάνω από 1300 εκθέτες από 70 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα τους, σε μία από τις 7 αίθουσες με θεματικούς άξονες τα ταξίδια, την κρουαζιέρα, το κάμπινγκ – τροχόσπιτο, το ποδήλατο, τα θαλάσσια σπορ, τις υπαίθριες δραστηριότητες και την υγεία – ευεξία.
Οι  επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης στις εναλλακτικές δραστηριότητες τουρισμού. Οι Γερμανοί γνωρίζουν καλά τη μοναδικότητα του Κρητικού τοπίου, τον πολιτιστικό πλούτο και τη γαστρονομία και οι στοχευμένες τους ερωτήσεις αφορούσαν πεζοπορικές διαδρομές, περιοχές για θαλάσσια σπορ όπως καταδύσεις και windsurfing, περιοχές για κάμπινγκ, ποδηλασία κλπ.
Την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξε με την συνεχή παρουσία και συνδρομή του καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης ο Κρητικός Σύλλογος Μονάχου. Ο Μιχάλης Βαμιεδάκης, εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε ότι η Γερμανική αγορά, η οποία αποτελεί και τη βασική αγορά για την Κρήτη, δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί μας, ως τουριστικό προορισμό. Οι Γερμανοί, οι οποίοι ταξιδεύουν πάρα πολύ, αγαπούν τη φύση και τις δραστηριότητες, τόσο στην πατρίδα τους, όσο και στο εξωτερικό. Σίγουρα μπορούν να αποτελέσουν ένα μεγάλο παράγοντα που θα συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, στην τουριστική υποστήριξη της ενδοχώρας και φυσικά των εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Πρέπει να σταθούμε με μεγάλη χαρά και στην υποστήριξη που μας παρείχαν οι ομογενείς, οι Κρητικοί του Μονάχου. Ευχή όλων μας είναι και στο μέλλον να έχουμε τέτοιες επιτυχημένες παρουσίες στις άλλες εκθέσεις, στις οποίες θα λάβει μέρος η Περιφέρεια Κρήτης”