Η έκθεση World Tourism Expo είναι πια γεγονός και έρχεται για να τονώσει την τουριστική αγορά στις 1 με 3 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Στην έκθεση ενώνουν τις δυνάμεις τους ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί προορισμοί, τα νησιά της Ελλάδας, ο Θεματικός Τουρισμός, η Γαστρονομία και ο Οίνος.  

Θα είναι η πρώτη -αναλογικά σε μέγεθος- έκθεση στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο, δια ζώσης και ψηφιακά, με στόχο να αντληθούν τα μέγιστα οφέλη για τους εκθέτες και τους επισκέπτες και να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα που παρέχουν και οι δύο εκθεσιακές μέθοδοι.

Στις 1 με 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η wte στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου θέλοντας να τονώσει την τουριστική αγορά εντός και εκτός συνόρων.

Η έκθεση στο iexpo στο Περιστέρι έχει στόχο στηρίξει το ενδιαφέρον για τον εισερχόμενο τουρισμό, αλλά και για τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος υπήρξε το σημείο «κλειδί» για πολλούς προορισμούς τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας. Επιπλέον θα αναθερμάνει και το ενδιαφέρον για ταξίδια εκτός συνόρων, το οποίο αφορά έντονα το κομμάτι των τουριστικών γραφείων που έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Με στόχο και όραμα την τόνωση της τουριστικής αγοράς σε όλες τις εκφάνσεις της η έκθεση θα προφέρει την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με Β2Β, αλλά και B2C χαρακτηριστικά. Η παρουσίαση σε μία έκθεση που αναμένεται να αποτελέσει θεσμό, προορισμών, θεματικών μορφών τουρισμού, ελληνικών προϊόντων, αλλά και τουριστικών αγορών του εξωτερικού θα δώσει ώθηση συνολικά στην αγορά «χωρίς να μένει κανείς πίσω».

banner WTE 1

Ο Θεματικός Τουρισμός θα έχει κεντρικό ρόλο στη WTE, καθώς θα παρουσιαστούν όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού που παρέχει η χώρα ανά την επικράτεια και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Οι μορφές θεματικού τουρισμού που θα φιλοξενηθούν είναι:

  1. City Break (Ανάπτυξη προορισμών City Break, , Αγορές, Αρχιτεκτονική , Διασκέδαση , Εμπειρία , Εμπορικά Κέντρα, Ένταξη Πολιτιστικών Διαδρομών, Ιστορία κλπ.)
  2. Αθλητικός Τουρισμός (Αθλητικές διοργανώσεις, δραστηριότητες & Εvent, Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, Αναρρίχηση, Golf, Ορειβασία, Ορειβατικό Σκι, Ορεινή Ποδηλασία, Ορεινό Τρέξιμο)
  3. Γαστρονομικός Τουρισμός (Γεύσεις, Ζυθοποιίες, Προϊόντα Βιολογικής Κάνναβης, Προϊόντα Vegetarian και Vegan, Παραδοσιακά Εστιατόρια, Παραδοσιακά Προϊόντα, Ποτοποιίες, Τοπικοί Συνεταιρισμοί)
  4. Γεωτουρισμός (Γεωπάρκα, Σπήλαια)
  5. Εκπαιδευτικός Τουρισμός (Προγράμματα Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα, Γνωριμία με την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά)
  6. Θαλάσσιος Τουρισμός (Αλιευτικός Τουρισμός, Θαλάσσια Παιχνίδια,  Θαλάσσια Πάρκα, Καταδυτικός Τουρισμός, Μαρίνες, Τουρισμός Κρουαζιέρας, Σκάφη Αναψυχής)
  7. Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός (Εκκλησίες ,Μοναστήρια)
  8. Οινοτουρισμός (Δρόμοι Κρασιού, Κτήματα, Οινοποιεία)
  9. Πολιτιστικός Τουρισμός (Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία, Μουσεία, Κάστρα, Ιστορικά Μνημεία, Έθιμα και Μουσικά Δρώμενα, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Φεστιβάλ )
  10. Συνεδριακός Τουρισμός ( Εκθεσιακά Κέντρα, Συνεδριακά Κέντρα)
  11. Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας (Ιαματικός Τουρισμός, Ιαματικές πηγές, Κέντρα, Ιατρικός Τουρισμός, Θαλασσοθεραπεία, Θεραπευτικά Προγράμματα, Yoga, Spa κλπ.)
  12. Τουρισμός Υπαίθρου (Αγροτικός Τουρισμός  Αγροτικές Δραστηριότητες που σχετίζονται με την Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία κλπ., Παρατήρηση Οικοσυστήματος) Οικοτουρισμός (Αναπτύσσεται σε οικολογικά αξιόλογες και κυρίως θεσμοθετημένης περιβαλλοντικής προστασίας περιοχές πχ. περιοχές Natura )
  13. Υπαίθριες Δραστηριότητες (Αναρρίχηση, Canoe Kayak ,Canyoning, Ιππασία ,Kayak ποταμού, Mountain Biking, Ορειβατικοί & Πεζοπορικοί Σύλλογοι, Ποδηλασία, Rafting , Ταξίδια περιπέτειας, Trekking ποταμού,  Υπαίθριες Δραστηριότητες)
  14. Χειμερινός Τουρισμός & Χιονοδρομικός Τουρισμός (Σκι , Χειμερινά Σπορ,  Χιονοδρομικά Κέντρα)

Στην έκθεση ενώνουν τις δυνάμεις τους ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί προορισμοί, τα νησιά της Ελλάδας, ο Θεματικός Τουρισμός, η Γαστρονομία και ο Οίνος. 

Η wte δίνει βήμα στους τουριστικούς προορισμούς ώστε να ενισχύσουν την τουριστική κίνηση στην περιοχή τους, καθώς και να επενδύσουν στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών. Οι τουριστικοί προορισμοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωστοποιήσουν σε επαγγελματίες και ιδιώτες τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τα αξιοθέατα, τις παροχές που προσφέρουν στους ταξιδιώτες και να προβάλλουν τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις δίνοντάς τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μεγάλους tour operators από 25 χώρες.

Ξεχωριστό section της WTE θα αποτελέσει η γαστρονομία, τη στιγμή που η ελληνική κουζίνα κερδίζει όλο και μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στο διεθνές μαγειρικό στερέωμα, ενώ η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού αποτελεί στοίχημα για πολλές περιοχές της χώρας. Την ίδια ώρα οι παραγωγοί θα έρθουν σε άμεση επαφή με τον τουριστικό κλάδο, πάντα με στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών ελληνικών προϊόντων στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Ο οίνος, ο ζύθος και τα αποστάγματα θα έχουν το δικό τους αποκλειστικό section στην WTE, όπου οι παραγωγοί και οι φορείς τους θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρουσιάσουν τις μοναδικές δημιουργίες τους στο κοινό, αλλά και τους δρόμους του κρασιού, τα επισκέψιμα οινοποιία και ζυθοποιίες.

Για όλα τα sections της WTE θα διοργανωθούν στο περιθώριο της έκθεσης B2B συναντήσεις με tour operators και επαγγελματιών του θεματικού τουρισμού που έχουν προσκληθεί από: Αυστρία, Ελβετία, Ουγγαρία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία, χώρες της Βαλτικής, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρωσία, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Τουρκία, Κίνα, Ισραήλ, Αμερική και Καναδά. Επίσης θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και με ελληνικά τουριστικά γραφεία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα διοργανωθούν σημαντικά συνέδρια και workshops που αφορούν επαγγελματίες του κλάδου των ενναλακτικών μορφών τουρισμού, γαστρονομίας αλλά και οίνου. Αναμένεται η παρουσία των Περιφερειών, Δήμων και των Επιμελητηρίων. Να σημειωθεί πως τα συνέδρια θα μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς όχι μόνο δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά, χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει το Mact Expo Center. Η WTE εκτός από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου θα φιλοξενηθεί και διαδικτυακά στο Ψηφιακό Εκθεσιακό Κέντρο της Mact Media Group.

Το Mact Expo Center είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να απλό και φιλικό προς τον χρήστη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες χρήσης των νέων τεχνολογιών. Η ψηφιακή του ισχύς μπορεί να εξυπηρετήσει παράλληλα δεκάδες χιλιάδες χρήστες, συγκεκριμένα το Digital Event Platform διαθέτει χωρητικότητα για έως και 50.000 συμμετέχοντες την ημέρα.

Μπαίνοντας στο χώρο του Ψηφιακού Εκθεσιακού Κέντρου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα περίπτερα και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τα συνέδρια που διοργανώνονται στα πλαίσια της έκθεσης που φιλοξενείται. Στα ψηφιακά περίπτερα οι εκθέτες μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να συνομιλούν με τους επισκέπτες σε πραγματικό χρόνο με σύνδεση βίντεο, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να αντλούν πληροφοριακό υλικό και ψηφιακά φυλλάδια από κάθε περίπτερο που επισκέπτονται.

Διαθέτουν προσαρμοζόμενο περιβάλλον για τη ενσωμάτωση λογότυπων, φίρμας και brand και διαμορφώνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Παράλληλα τα περίπτερα παρέχουν τη δυνατότητα για βίντεο προβολής, μέσω των οποίων εταιρείες και φορείς μπορούν να συστήνονται στους επισκέπτες. Οι εκθέτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού και να οργανώνουν Β2Β συναντήσεις, ενώ παράλληλα παρέχεται και η δυνατότητα απευθείας πωλήσεων.

Τονίζεται πως και μετά το πέρας της δια ζώσης έκθεσης στο Περιστέρι τα ψηφιακά περίπτερα παραμένουν online για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέλος να σημειωθεί πως χάρη στη συνεργασία που έχει εξασφαλίσει η Mact Media Group με την BCI Media θα έχει πρόσβαση στην έκθεση μέσω ίντερνετ, η ομογένεια σε περισσότερες από 150 χώρες.

62 63 EKTHESH WTE
https://itnnews.gr/wp-content/uploads/2021/12/ITN_09122021.pdf