Η Ryanair θα λειτουργήσει σε 31 ευρωπαϊκούς προορισμούς το επόμενο έτος από το αεροδρόμιο East Midlands.

Η Low cost αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει 130 εβδομαδιαίες πτήσεις, με δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς όπως το Αλικάντε, η Βαρκελώνη, το Λανθαρότε, η Μάλαγα, η Μαγιόρκα, η Ρόδος και η Τενερίφη.

Ο Jason McGuinness, εμπορικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε επεκτείνει τη μακροπρόθεσμη συνεργασία μας με τα αεροδρόμια East Midlands, Manchester και Stansted, τα οποία τώρα θα επωφεληθούν όλοι από την παράδοση από τη Ryanair 210 αεροσκαφών “gamechanger” της Ryanair».

Ωστόσο, σχετικά με τις αλλάγές που ανακοινώθηκαν “Καθήκον Επιβατών Αεροπορικών Μεταφορών” (APD) από τον καγκελάριο Ρίσι Σουνάκ στον προϋπολογισμό του προηγούμενου μήνα,επισημαίνει:

«Ενώ η Ryanair χαιρετίζει την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να ελλατώσει το APD στη χώρα από το καλοκαίρι του 2023, η κίνηση αυτή δεν είναι ούτε επαρκής ούτε αρκετά έγκαιρη για να δώσει ώθηση στην ανάκαμψη του τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδιαίτερα για το καλοκαίρι του 2022.

Δυστυχώς, αυτή η καθυστέρηση θα βλάψει μόνο την ικανότητα της αεροπορικής βιομηχανίας να ανοικοδομήσει γρήγορα τη συνδεσιμότητα, τις θέσεις εργασίας και τον τουρισμό”.

Καταλήγοντας ο εμπορικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας, τόνισε

“Η Ryanair καλεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να καταργήσει αμέσως το APD για όλα τα ταξίδια, γεγονός που θα δώσει τόσο στον τουρισμό όσο και στην εγχώρια συνδεσιμότητα του Ηνωμένου Βασιλείου την απαραίτητη ώθηση για αυτό το χειμώνα και το επόμενο καλοκαίρι”.