Βαριές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης από την ΠΟΕΕΤ μετά την απόρριψη των τροπολογιών που κατέθεσαν 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη στήριξη των εργαζομένων του τουρισμού επισιτισμού

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) και κατηγορεί για πρωτοφανή κυνισμό την κυβέρνηση, η οποία απέρριψε τις τροπολογίες που κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων σε τουρισμό και εστίαση.

«Με έναν πρωτοφανή κυνισμό η Κυβέρνηση απέρριψε χθες τις τροπολογίες τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ (Νοτοπούλου, Ξενογιαννακοπούλου, Βαρδάκη, Σαντορινιού) σχετικά  με την οικονομική στήριξη των χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΕΤ συμπληρώνοντας πως ουσιαστικά οι δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν, ήταν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να στηριχθούν με το επίδομα ανεργίας.

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση απέρριψε τις τροπολογίες χωρίς καν να αιτιολογήσει την απόφαση της αυτή! ΕΠΕΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! Είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης από την μεριά της Κυβέρνησης η μη στήριξη των εργαζομένων».

Παράλληλα η ΠΟΕΕΤ επισημαίνει πως την ώρα που πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, δημόσια τοποθετούνται υποστηρίζοντας πως οι εργοδότες τόσο στην εστίαση όσο και στον τουρισμό έχουν πάρει πακτωλό χρημάτων, την ίδια ώρα η Κυβέρνηση αρνείται να χορηγήσει επίδομα ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους της τάξεως των 400ευρώ.

«ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ Το σίγουρο είναι πως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια!», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.