Η British Airways σημειώνει πρόοδο στο σχέδιό της να λανσάρει μια νέα εταιρεία χαμηλού κόστους μικρών αποστάσεων, όπως οι μεγάλοι ευρωπαίοι ανταγωνιστές της, η Air France-KLM με την Transavia και η Lufthansa με τη Eurowings.

Μετά από προηγούμενη συμφωνία με τους πιλότους, η British Airways έχει συνάψει μια νέα συμφωνία σχετικά με τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας με τα συνδικάτα προσωπικού καμπίνας.

Εάν παρόμοιες διαπραγματεύσεις με το προσωπικό εδάφους επιτύχουν σύντομα, η νέα εταιρεία « θα αρχίσει να πετάει από το Gatwick τον Μάρτιο του 2022 », δήλωσε ο Luis Gallego, Διευθύνων Σύμβουλος του μητρικού ομίλου IAG σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Αυτός ο νέος αερομεταφορέας θα εκτελεί πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς κυρίως αναψυχής με την επωνυμία British Airways. Θα έχει έδρα στο Gatwick, ενώ η μητρική της εταιρεία British Airways πρόσφατα μετέφερε όλες τις δραστηριότητές της στο Λονδίνο στο Χίθροου.

Η επιχειρησιακή δομή της νέας αεροπορικής εταιρείας παρουσιάζεται ως χαμηλού κόστους, αλλά η ποικιλία των προσφερόμενων υπηρεσιών θα πρέπει να την φέρει πιο κοντά στα πρότυπα ενός παραδοσιακού αερομεταφορέα. Η νέα εταιρεία θα μπορούσε αρχικά να λειτουργήσει έως και 17 αεροσκάφη.