Τo μεγαλύτερο «αγκάθι» στα ταξίδια χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση με τα τεστ κορωνοϊού ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας και δημόσιων σχέσεων της Signature Travel Network, Jean Newman Glock.

Η ζήτηση για τεστ στις ΗΠΑ ξεπερνά την προσφορά τους και οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι παρακολουθούν στενά τις ελλείψεις τους, τις καθυστερήσεις των εργαστηρίων και τον πιθανό αντίκτυπο της κατάστασης αυτής στον ταξιδιωτικό κλάδο.

Ο κ. Newman Glock προσομοίωσε την κατάσταση αυτή με την Άγρια Δύση, και, όπως είπε, έχει μάθει από πολλά μέλη της Signature Travel Network ότι οι πελάτες δεν λαμβάνουν εγκαίρως τα αποτελέσματα των τεστ και αναγκάζονται να ταξιδέψουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση προκαλείται στις περιπτώσεις όπως 2 πελάτες κάνουν την ίδια στιγμή τεστ και λαμβάνουν τα αποτελέσματα σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Εκτός από τις καθυστερήσεις στην εξαγωγή των αποτελεσματών για τα τεστ PCR, τα rapid τεστ έχουν γίνει δυσεύρετα.

Όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας εταιρικών δώρων και εμπορίου Β2Β, iPromo, Leo Friedman, η οποία κατά τη διάρκεια της πανδημίας διέθετε στην αγορά τεστ κορωνοϊού, η διαθεσιμότητα των rapid τεστ που γίνονται στο σπίτι είναι μικρότερη εν μέρει λόγω των  ανησυχιών για τη διασπορά της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.

Επιπλέον, όπως επισήμανε ο κ. Friedman, επιπλέον ανησυχίες προκαλεί η πρόσφατη ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου ότι το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ θα απαιτεί από όλους τους εργοδότες με 100 και άνω εργαζομένους να διαπιστώνουν τον εμβολιασμό ή την προσκόμιση αρνητικού τεστ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Συνεπώς, τα σχολεία, τα γραφεία και άλλοι οργανισμοί πασχίζουν να εντοπίσουν τεστ.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2021 οι πωλήσεις των τεστ ήταν περιορισμένες, όμως τον Αύγουστο καταγράφηκε μεγάλη αύξηση γιαυτό είναι μεγάλο το αγκάθι για τις ΗΠΑ.