Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 ρίχτερ που συντάραξε το νησί της Κρήτης το πρωί της περασμένης Δευτέρας, δημιούργησε σοβαρές “δονήσεις” και στον τουρισμό της περιοχής.

Η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με παρόντες τους πρωθυπουργούς και τους αρχηγούς κρατών που ανήκουν στο ΕΛΚ, ματαιώθηκε μετά τον δυνατό σεισμό.

Από το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησαν οι ακυρώσεις, ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντες που βρίσκονταν  στο Ηράκλειο εξέφρασαν ήδη την επιθυμία τους να επιστρέψουν στη χώρα τους, ανησυχώντας για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Κρήτης.

Η ματαίωση της συνεδρίασης  αποτελεί σημαντική παράπλευρη απώλεια και για τον τουρισμό της περιοχής, καθώς  ήταν από τα μεγαλύτερα που συνέδρια που θα φιλοξενούσε η Κρήτη με σημαντική διεθνή προβολή.

Οι διαδικασίες της προετοιμασίας είχαν ολοκληρωθεί πριν τον κατραστροφικό σεισμό που τα ανέτρεψε όλα.

Πολλοί όμως είναι  και οι τουρίστες που ακύρωσαν τις προγραμματισμένες διακοπές τους στην Κρήτη απο φόβο για μία νέα σεισμική δόνηση, δημιουργώντας ανησυχία στον τουριστικό κλάδο της περιοχής που είχε “επενδύσει” στην επέκταση της τουριστικής σεζόν μέχρι το Νοέμβριο.

Συνυπολογίζοντας και τα κρούσματα του κορονοϊού, το φθινόπωρο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Κρήτη, αν και όπως έχουν αποδείξει οι τουριστικοί φορείς της περιοχής, διαθέτουν τη γνώση και τα αντανακλαστικά για να “σώσουν” την “παρτίδα”.