Οι Βρετανοί ταξιδιώτες ενδέχεται να χρησιμοποιούν τα τεστ Covid του σούπερ μάρκετ αξίας 5 λιρών όταν επιστρέφουν από τις διακοπές τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρει η “Sun”, ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps ελπίζει ότι τα χαμηλού κόστους τεστ, τα οποία μπορούν να γίνουν στο σπίτι, θα βοηθήσουν στην επαναλειτουργία των διεθνών ταξιδιών.

Από τα τέλη Οκτωβρίου, το τεστ Covid της δεύτερης ημέρας για τις πλήρως εμβολιασμένες διεθνείς αφίξεις από “μια επιλεγμένη ομάδα μη-κόκκινων χωρών” μπορεί να διεξαχθεί με ένα τεστ πλευρικής ροής χαμηλού κόστους .

Τερματίζεται έτσι η απαίτηση για τεστ PCR, τα οποία έχουν επικριθεί ως δαπανηρά και δεν χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των παραλλαγών.

Ο Shapps είπε ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν τα τεστ του σούπερ μάρκετ όταν επιστρέφουν, εξοικονομώντας εκατοντάδες λίρες σε σύγκριση με το σημερινό σύστημα που απαιτεί ακριβά αποτελέσματα PCR.

Σύμφωνα με τη “Sun”: “Επισήμανε ότι η Lidl έχει αρχίσει να πωλεί ένα πακέτο πέντε τεστ πλευρικών ροών για 25 ευρώ (21 λίρες) στα καταστήματά της στην Ιρλανδία”.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει επίσης οτι ο Shapps δήλωσε:  “Ανυπομονώ για την επέκταση των τεστ πλευρικής ροής ίσως σε σούπερ μάρκετ και αλλού, καθώς θα φτάσουμε στο σημείο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να αγοράζουν αυτά τα τεστ επιστρέφοντας από τις διακοπές.

Θυμηθείτε ότι με τα τεστ PCR δεν χρειαζόταν επίβλεψη. Έπρεπε να προμηθευτείτε εκ των προτέρων αυτό το τεστ PCR, έπρεπε να καταγράψετε το γεγονός ότι το παραγγείλατε, αλλά στη συνέχεια υπήρχε εμπιστοσύνη στο να προχωρήσετε και να το κάνετε”.

Τέλος, Βρετανός υπουργός ανέφερε ότι θα εναπόκειται στους αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας να καθορίσουν τους τελικούς κανόνες και δήλωσε βέβαιος ότι αυτή η πολιτική θα εφαρμοστεί εγκαίρως για τις οικογένειες που θα ταξιδέψουν στα τέλη Οκτωβρίου.