Η γενική εικόνα της μέχρι στιγμής τουριστικής κίνησης «μας κάνει να αισιοδοξούμε σε σχέση με το 2020. Μπαίνουμε στον Αύγουστο με μια καλή διάθεση από τον κόσμο να ταξιδέψει» αναφέρει ο Γρηγόρης Τάσιος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Είμαστε καλύτερα από πέρυσι, δήλωσε , μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», εκτάκτως με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, επισήμανε τα εξής στοιχεία: «Τον Ιούνιο πέρυσι ήμασταν κλειστοί, φέτος άνοιξαν τα ξενοδοχεία, είχαν μια μέση πληρότητα 45%. Τον Ιούλιο, έχουν ανοίξει και τα 10.000 ξενοδοχεία και η μέση πληρότητα είναι 60-85% πανελλαδικά».

Όπως είπε, πηγαίνει πολύ καλά η Βόρεια Ελλάδα, σε αντίθεση με τα νησιά του Ιονίου.

Η γενική εικόνα της μέχρι στιγμής τουριστικής κίνησης «μας κάνει να αισιοδοξούμε σε σχέση με το 2020. Μπαίνουμε στον Αύγουστο με μια καλή διάθεση από τον κόσμο να ταξιδέψει».

«Μέσα σε όλα αυτά όμως έχουμε και τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι περίπου στο “κίτρινο” και απευχόμαστε να υπάρξουν “κόκκινα”, όπως αυτό της Μυκόνου», υπογράμμισε.


Αναφορικά με τις κρατήσεις του Αυγούστου, ο κ. Τάσιος τόνισε ότι «το πρώτο δεκαπενθήμερο πηγαίνει καλά, για το δεύτερο υπάρχουν ακόμα αρκετά κενά δωμάτια και δεν ξέρουμε για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο».

Ο στόχος να καλυφθεί το 50% του 2019, είναι εφικτός; «Εμείς ακόμα δεν κάνουμε εκτιμήσεις. Είμαστε με βάση το 2020. Προφανώς για να μπορέσουμε να φθάσουμε σε αυτό το νούμερο, θα πρέπει να πάει πολύ καλά ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος».

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Σχολιάζοντας τα μέτρα για τους εργαζόμενους στον κάδο που δεν έχουν εμβολιαστεί, είπε: «Οι εργαζόμενοι που είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν ένα self και ένα rapid τεστ (με ιδία έξοδα) μέσα στην εβδομάδα. Νομίζω ότι είναι μία πολύ ορθή λύση. Σεβαστό κάποιος αν δεν θέλει να εμβολιαστεί, αλλά τελικά ας πληρώσει από την τσέπη του».


Όπως είπε, μετά από αυτό το μέτρο η εικόνα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους κάτω των 30 ετών έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες: «Πλέον σκέφτονται να εμβολιαστούν, κυρίως με το μονοδοσικό της Johnson&Johnson ».

Υπάρχουν στους τουριστικούς προορισμούς αρκετά διαθέσιμα εμβόλια; «Ναι, υπάρχουν. Το έχουμε τσεκάρει και υπάρχει η δυνατότητα, ιδιαίτερα στο μονοδοσικό παντού».

Ξενοδοχεία καραντίνας


Είναι σε επάρκεια στα νησιά τα νοσοκομεία καραντίνας; «Τα ξενοδοχεία καραντίνας μπήκαν ανά περιοχές με βάση τα στοιχεία του 2020, που δεν είχαμε τέτοιο αριθμό κρουσμάτων και με βάση τα νόμιμα καταλύματα ανά περιοχή. Έτσι έγινε ό,τι έγινε στη Μύκονο και την Πάρο, όπου η βραχυχρόνια μίσθωση έχει ξεσαλώσει. Επειδή δεν είναι ελεγχόμενο, η μεγαλύτερη ροή (κρουσμάτων) προέρχεται από κει».