Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, θεσπίζει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να μπορεί να απολύει ΑΜΕΣΑ τους εργαζόμενους που δεν του επιδεικνύουν πιστοποιητικό ότι εμβολιάστηκαν ή ότι έχουν νοσήσει.

Οι κυρώσεις, τόνισε, δεν θα πρέπει να είναι ακραίες, επαχθείς και απάνθρωπες.

Η κυβέρνηση με τις διατάξεις αυτές επιβάλλει εξοντωτικές κυρώσεις, χωρίς να έχει εξαντλήσει τα περιθώρια εφαρμογής συναινετικών μέτρων.

Οι κυρώσεις ΠΡΕΠΕΙ να στηρίζονται στην αρχή της αναλογικότητας, όπως ορίζει το δικαιϊκό μας σύστημα. Να αποφεύγονται τέτοιου είδους μέτρα γιατί πρέπει πρωτίστως να εμπεριέχουν ισχυρό το στοιχείο της ενημέρωσης και της πειθούς , όπως άλλωστε αναφέρουν και οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, τη γνώμη της οποίας η ίδια η κυβέρνηση ζήτησε και στης οποίας τη γνώμη δεν πειθαρχεί.

Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει και τώρα ΤΙΜΩΡΕΙ, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να απολύουν , να θέτουν σε διαθεσιμότητα και σε αναγκαστική άδεια. Αυτά τα τιμωρητικά μέτρα είναι παράνομα και απάνθρωπα και θα τα βρει μπροστά της.

Δείτε το βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=VMCVXQtntqY