Ειλικρινά, μπορεί η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Ζαχαράκη να ισχυρίζεται στους τουριστικούς φορείς του νησιού μας, πως “η χώρα μας είναι ένας ασφαλής προορισμός και το μήνυμα έχει περάσει παντού στον κόσμο”, όπως, σημείωσε χαρακτηριστικά;

Αλήθεια, μπορεί ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης να υποστηρίζει πως οι Γερμανοί τουρίστες θα πρωταγωνιστήσουν στις αφίξεις της χώρας μας, όταν η χώρα μας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τοποθετείται στην κόκκινη λίστα της γερμανικής κυβέρνησης;

Όσο τα επιδημιολογικά μας μεγέθη ακολουθούν εξαιρετικά ανοδικές τάσεις εξαιτίας και της μετάλλαξης “Δ” του ιού, αλλά και όσο τα επίπεδα εμβολιασμών δυστυχώς κυμαίνονται χαμηλά, το Υπουργείο Τουρισμού δεν δικαιολογείται σε τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις.

Δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη για να πείθεται ο ξενοδόχος, ο υπάλληλος, ο επιχειρηματίας και ο πολίτης των νησιών μας με εθιμοτυπικές συναντήσεις και τέτοια επιχειρήματα.

Η άνοδος της επισκεψιμότητας, τουλάχιστον για το νησί, μας αφορά στα 6άστερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με πληρότητα κοντά στο 70%, όπως πληροφορούμαι. Ομολογώ ελπιδοφόρο στοιχείο, όμως στην πλειονότητα των μικρών και μεσαίων καταλυμάτων, το αντίστοιχο ποσοστό του 20% φανερώνει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης.

Ας φροντίσει τουλάχιστον η κ. Ζαχαράκη τα τουριστικά ζητήματα της Κέρκυρας, όπως η Σχολή Ξεναγών και το ΙΕΚ Τουρισμού για τα οποία, δεν έχει ουσιαστικούς λόγους να υπερηφανεύεται.

Οφείλουμε με ειλικρίνεια και σεβασμό να μεταπείσουμε τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας για το καλό των ιδίων, των οικογενειών τους και της ελληνικής κοινωνίας. 

Τότε μόνον και με τις υποδείξεις των ειδικών θα μπορέσουμε ως νησί και ως χώρα να επανακατακτήσουμε την εμπιστοσύνη και την εικόνα του υγειονομικά ασφαλή προορισμού.

Πάρα ταύτα καλωσορίζω και εγώ την Υφυπουργό Τουρισμού στην πατρίδα μου και της ζητώ να στηρίξει η κυβέρνηση με πράξεις τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες μας και το λαο μας.