Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες

Σήμερα ολοκληρώθηκε το Φόρουμ για τον ορεινό όγκο , την ενδοχώρα της πατρίδας μας και το αφιέρωμα στους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας. Διοργανώσαμε 37 μοναδικές εκπομπές.

Σας ξεναγήσαμε στην πανέμορφη ενδοχώρα της πατρίδας μας από άκρη σε άκρη , από την Στερεά Ελλάδα – Θεσσαλία – Ήπειρο – Δυτική Μακεδονία – Πελοπόννησο – Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη.

Ευχαριστούμε θερμά του πάνω από 40 Αντιπεριφερειαρχες , του πάνω από 120 δήμαρχους , αντιδημάρχους , προέδρους ξενοδόχων που συνέβαλαν ώστε να αναδειχθεί η πανέμορφη πλευρά της Ελλάδας.

Έπαιξαν πάνω από 150 βίντεο από τις περιοχές , είδαμε και απολαύσαμε της τεράστιες δυνατότητες και τις χαρακτηριστικές πλευρές της Ελλάδας. Τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν και την μεγάλη προοπτική για ένα διαφορετικό τρόπο τουρισμού πιο ήπιο και ένα τουρισμό που διαχέετε το οικονομικό αποτέλεσμα στην τοπική κοινωνία.

Και τι δεν έχουμε σε αυτή την χώρα:

  • 21 χιονοδρομικά κέντρα
  • 46 φυσικές λίμνες
  • 28 τεχνικές λίμνες
  • 100αδες φαράγγια
  • 1000αδες τοπικά και διεθνή μονοπάτια
  • 76 ιαματικές πηγές
  • 100αδες αρχαιολογικοί χώροι
  • 100αδες μουσεία
  • Η ανάπτυξη του αγροτουρισμου έχει σε πολλές περιοχές ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
  • Δεκάδες εταιρίες με εναλλακτικές μορφές τουρισμού μικρές και μεγάλες με πλούσια δραστηριότητα.
  • 100αδες εταιρίες με παραδοσιακά προϊόντα
  • 100αδες γραφικά ταβερνάκια και εστιατόρια
  • 100αδες καφετέριες και γραφικά καφενεία
  • Όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού
  • Μεγάλες και μικρές Πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Προσκυνηματικός και θρησκευτικός τουρισμός.
  • 10αδες επιχειρήσεις με εποχιακά ρούχα χιονοδρομίας.
  • Γαστρονομία και γεύσεις αυθεντικές παραδοσιακές, και ιδιαίτερα παραδοσιακά κρασιά και ποτά ποιότητας.
  • Παραδοσιακά προϊόντα που έχουν κατακλείσει για αγορά τον κάθε επισκέπτη

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ότι χρειάζονται όλα αυτά να καταγράφουν και να είναι μαζεμένα σε ένα πορταλ ώστε να βοηθήσει να αναδειχτούν και να διαφημιστούν.

Δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι χρειάζεται ακόμα πιο γρήγορα να αναπτυχθούν πάρα πέρα αυτές οι δραστηριότητες ,ώστε να τραβήξουν κόσμο στην ενδοχώρα και να ξαναζωντανέψουν χωριά και περιοχές που μαραζώνουν μέρα με την μέρα.

Καλύτερη διαφημιστική προβολή όλου αυτού του προϊόντος από το ίδιο το κράτος.

Αναγκαιότητα ανάπτυξης και ενθάρρυνσης ώστε να μην εγκαταλείψουν οι επαγγελματίες την προσπάθεια που κάνουν και να ενθαρρυνθούνε έμπρακτα , ηθικά και υλικά ώστε να πείσουν και άλλους να επιστρέψουν στην ενδοχώρα για να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Χρειάζεται να ξεκινήσουμε συζητήσεις για ανάπτυξη υποδομών στην πράξη για να μείνουν και να αναπτυχθούν οι περιοχές.

Χρειάζεται ενίσχυση όλη η ενδοχώρα και οι χειμερινοί προορισμοί ιδιαίτερα εν όψη της πανδημίας γιατί είναι πιο ευάλωτοι .

Εμείς παίρνουμε την πρωτοβουλία και φτιάχνουμε αυτό το πόρταλ , είμαστε σε καλό δρόμο , ολοκληρωμένοι χάρτες της Ελλάδας, ψηφιακοί, που θα περιλαμβάνουν τα πάντα, γρήγορα θα είμαστε σε θέση να το παρουσιάσουμε στην Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο ορεινός όγκος είναι εμπειρία είναι το πιο γνήσιο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας που όλοι μας πρέπει να προσέξουμε και να αναδείξουμε με ιδιαίτερο βάρος.

Γίνονται σοβαρές προσπάθειες από Περιφέρειες , από Δήμους , από Φορείς , από Συλλόγους που αγαπάνε τον τόπο τους.

Πρέπει όμως να γίνουν πολλά, ώστε  να γίνουν  προσιτές όλες αυτές οι δυνατότητες στους ταξιδιώτες  που θέλουν να επισκεφθούν τις περιοχές ,από την  Ελλάδα και γιατί όχι πιο δυναμικά και από το εξωτερικό.

Φυσικά κρατώντας την φυσικότητα , την ποιότητα και την αυθεντικότητα κάθε περιοχής. Μια ήπια ανάπτυξη που θα δέσει τον τουρισμό με όλη την κοινωνία και τις άλλες δραστηριότητες της περιοχής , βιοτεχνία και αγροδιατροφή.

Εμείς υποσχόμαστε ότι θα πάρουμε ακόμα πιο πολλές πρωτοβουλίες  σαν εταιρία προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ξεκινήσαμε ένα κύκλο με εκπομπές για της εναλλακτικές μορφές τουρισμού που καταθέσαν τα προβλήματα ,της θέσεις τους πάνω από 160 επιχειρήσεις και φορείς, οργανώσαμε το φόρουμ με χειμερινούς προορισμούς και ορεινό όγκο.

Διοργανώνουμε την έκθεση TTGW τον Οκτώβριο του 2021 που αποτελεσματικά θα προβάλουμε τον ορεινό όγκο και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην χώρα μας.

Φτιάχνουμε το ολοκληρωμένο πόρταλ σε ψηφιακή μορφή ώστε όλες αυτές οι μορφές τουρισμού να υπάρχουν μέσα.

Ανακοινώνουμε νέο Forum 11-23 Ιανουάριου για την αναγκαιότητα σύνδεσης του τουρισμού  με την Βιομηχανία – την Βιοτεχνία και την αγροδιατροφή με τον τουρισμό. Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χωράς και του ΑΕΠ.

Διοργανώνουμε επι μέρους  εκθέσεις και φόρουμ ανά την Ελλάδα και Β2Β συναντήσεις.

Ήταν μια σημαντική στιγμή για την εταιρία  μας και υποσχόμαστε σε όλο αυτόν τον κόσμο που μας τίμησε ότι οι προτάσεις , οι ανησυχίες τους, οι  εμπειρίες τους οι καλές πρακτικές και οι προβληματισμοί θα τις αναδείξουμε όσο μπορούμε περισσότερο.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους για την τιμή που μας κάνανε.