Επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου 2021. Συνεχίζοντας την περιοδεία του σε χώρες με πολύ μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, στο Παρίσι ο Υπουργός θα έχει συναντήσεις με τον Γάλλο ομόλογό του και με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και των μεγαλύτερων tour operators της Γαλλίας. Επίσης, κατά την παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο κ. Θεοχάρης θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων σε γαλλικά και διεθνή Μedia.

Η επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού στη Γαλλία εντάσσεται στην προσπάθεια προώθησης της επανεκκίνησης του Ελληνικού Τουρισμού και του ασφαλούς ανοίγματός του για το καλοκαίρι του 2021. Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο κ. Θεοχάρης στο Delphi Economic Forum, «η γαλλική αγορά είναι ιδιαίτερα ένθερμη για την επανέναρξη της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα και βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στις κρατήσεις».

Το πρόγραμμα του Υπουργού Τουρισμού στο Παρίσι περιλαμβάνει συνάντηση με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής κυβέρνησης κ. Jean-Baptiste Lemoyne. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τον Γενικό Διευθυντή του τουριστικού Οργανισμού Héliades κ. Jean Brajon και με εκπροσώπους των tour operators NG και Karavel- Fram.

Μετά από γεύμα εργασίας με ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Air France, την Παρασκευή 21 Μαΐου, ο κ. Χάρης Θεοχάρης θα έχει συνάντηση με τον Product Manager του tour operator Thalasso No1- Ôvoyage κ. Sami Guenaoui.

Ενδιάμεσα, ο Υπουργός Τουρισμού θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε γαλλικά ΜΜΕ. Ενδεικτικά αναφέρονται Μedia όπως η εφημερίδα Le Figaro, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ένωση Europress, το Tourmag, η L’Echo Touristique, το οικονομικό περιοδικό Challenges, το Le Quotidien du Tourisme κ.ά.