Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης Roger Dow εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει να ανοίξει ξανά τα σύνορα για διεθνή ταξίδια.

“Το βασισμένο στον κίνδυνο, επιστημονικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ανοίξει εκ νέου τα διεθνή ταξίδια, ελπίζουμε ότι θα ωθήσει τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν τις πολλές εκκλήσεις για σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για να ανοίξουν ξανά τα σύνορά μας με ασφάλεια. Υπάρχουν οι σωστές συνθήκες: οι εμβολιασμοί αυξάνονται, οι λοιμώξεις μειώνονται, όλοι οι εισερχόμενοι επισκέπτες δοκιμάζονται ή πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν αναρρώσει και είναι δυνατόν να καθοριστεί η κατάσταση του εμβολίου.

“Οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, επειδή οι κυβερνήσεις της ΕΕ γνωρίζουν ότι είναι βασικοί καταναλωτές του τουρισμού και θα υποστηρίξουν με ασφάλεια την οικονομική ανάκαμψη. Οι ΗΠΑ παραμένουν εκτός της ασφαλούς λίστας του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ επειδή δεν προχωρούμε ακόμη για να επιτρέψουμε στους διεθνείς επισκέπτες να επιστρέψουν”.