Η TUI δημοσίευσε τις τάσεις όσον αφορά τις τρέχουσες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021 στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ομίλου. Οι εμβολιασμοί στις χώρες της ΕΕ, η αυξημένη διαθεσιμότητα των rapid tests και οι εξαγγελίες για το άνοιγμα του Τουρισμού ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όπως η ελληνική έχουν σύμφωνα με την TUI θετικό αντίκτυπο στις κρατήσεις. Ειδικότερα στις αγορές της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι παραθεριστές αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική αυξημένη ζήτηση.

Η TUI τονίζει ότι η πρόοδος στην καταπολέμηση της πανδημίας είναι ζωτικής σημασίας. «Σε αντίθεση με το καλοκαίρι του 2020, οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει και οι ταξιδιώτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν rapid tests. Πρόκειται για σημαντική πρόοδο και ενθαρρύνει την καθημερινή ζωή και τη διαβίωση στις ευρωπαϊκές αγορές και για ανθρώπους και επιχειρήσεις στους προορισμούς. Στη Γερμανία, η TUI υποστηρίζει την πρωτοβουλία των αεροπορικών εταιρειών και της γερμανικής κυβέρνησης να κάνουν τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες στον προορισμό των διακοπών τους κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα πριν πετάξουν πίσω στη Γερμανία. Επιπλέον, γίνονται ειδικές ρυθμίσεις για τα ταξίδια του Πάσχα», σημειώνει σtην ανακοίνωσή του ο tour operator.

Στο 40% του 2019 η ζήτηση

Συνολικά, οι κρατήσεις της TUI Group για το καλοκαίρι του 2021, παραμένουν σε ένα ενθαρρυντικό επίπεδο 2,8 εκατομμυρίων επισκεπτών – αν και 60% κάτω σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2019. Από πλευράς διαθεσιμότητα πακέτων, κλινών κλπ παρέχεται το 75% σε σύγκριση με το 2019. Από τον Φεβρουάριο, η TUI κατέγραψε συνολικά περίπου 180.000 νέες κρατήσεις πελατών για τους βασικούς μήνες διακοπών το τέταρτο επιχειρηματικό τρίμηνο (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος). Επιπλέον, πολλοί επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο που είχαν προγραμματίσει διακοπές πριν από τις 17 Μαΐου 2021 και επηρεάζονται από το προσαρμοσμένο πρόγραμμα έχουν κάνει κράτηση για μεταγενέστερη ημερομηνία ταξιδιού το 2021. Για παράδειγμα, οι κρατήσεις για τον Οκτώβριο του 2021, καθώς οι 12% στο TUI UK. Η επιθυμία για ταξίδια είναι εμφανής στο Ηνωμένο Βασίλειο με κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι του 2022 τώρα περίπου 120% υψηλότερες σε σύγκριση με τις καλοκαιρινές κρατήσεις του 2021. Ειδικότερα, οι κρατήσεις για το Μάιο του 2022 σημειώνουν αύξηση μεγαλύτερη από 150% σε σύγκριση με τις κρατήσεις για το Μάιο του 2021.