Την περασμένη Κυριακή περισσότερα από 150 άτομα διαδήλωσαν με τα αυτοκίνητά τους στο Βερολίνο ζητώντας να υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική στήριξη στον κλάδο των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πάνω από 100 αυτοκίνητα και διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία «Red Alert Berlin», η οποία είναι μια συμμαχία ενώσεων και σωματείων από το γερμανικό κλάδο εκδηλώσεων. Η αυτοκινητοπορεία πέρασε από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και φυσικά από την καγκελαρία.

Οι επιβαίνοντες στα οχήματα κρατούσαν σημαίες με τα hashtags #SOS365 και #Alarmstufe Rot καλώντας να υπάρξουν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του κλάδου που έχει πληγεί σφοδρά από την πανδημία. «Εχει περάσει ένας χρόνος από την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων εξαιτίας της πανδημίας», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η πρωτοβουλία «Red Alert Berlin» και προσθέτει πως υπάρχουν φόβοι για μεγάλο «κύμα» πτωχεύσεων το επόμενο διάστημα. Η πρωτοβουλία τονίζει πως απαιτείται ένα πρόγραμμα στήριξης για όλες τις εταιρείες, ανεξαρτήτως μεγέθους, για όλες τις δαπάνες και για όσο διάστημα συνεχίζεται η κρίση και οι απαγορεύσεις. Όπως καταγγέλλουν στη Γερμανία σε αντίθεση με άλλους κλάδους που έχουν ενισχυθεί σημαντικά από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση στο χώρο του πολιτισμού και των τεχνών δεν έχει υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν το κράτος να καταβάλλει επιχορήγηση για το 80% των πάγιων δαπανών που να μην είναι επιστρεπτέο για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία και δεν μπορούν να έχουν επαγγελματική δραστηριότητα.