Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποίησε ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής με τον Πρόεδρο κ. Λύσανδρο Τσιλίδη και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FEDHATTA). Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, ο κ. Γιώργος Νικητιάδης, Τομεάρχης Τουρισμού, και τα μέλη της Γραμματείας του Τομέα Τουρισμού.  Από την πλευρά της FEDHATTA συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Ενώσεων-μελών της από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου που, αν και ο πλέον πληττόμενος από την πανδημία, καθώς παραμένει χωρίς αντικείμενο ενασχόλησης εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, δεν έχει λάβει επαρκή στήριξη από την Πολιτεία. Εκφράστηκε η αγωνία για την επιβίωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους στην παρούσα κρίσιμη κατάσταση αλλά και η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, στην οποία συντελεί η απουσία σχεδίου και σαφούς πλαισίου από την κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού.

Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες τόνισαν, ότι είναι ώρα η Πολιτεία να περάσει από τα οριζόντια σε εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, πράγμα που εξασφαλίζει τη δίκαιη κατανομή των διαθέσιμων πόρων. Ουσιώδης κρίνεται η διασφάλιση της ρευστότητας των τουριστικών γραφείων και η ένταξή τους στα μέτρα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων δωδεκάμηνης λειτουργίας (π.χ επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών), ενώ η στήριξη θα πρέπει να έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος του έτους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε αναφορά και στα διαχρονικά αιτήματα της Ομοσπονδίας FEDHATTA, όπως η επίλυση προβλημάτων σχετικά με τη ναύλωση επαγγελματικών πλοίων αναψυχής, τη λειτουργία των τουριστικών λεωφορείων, προβλήματα με τον ΕΦΚΑ, κ.ά.

Σε συνέχεια της έμπρακτης υποστήριξης του Κινήματος Αλλαγής προς τον  τουριστικό τομέα όλο το διάστημα της κρίσης, μέσω καίριων νομοθετικών πρωτοβουλιών και κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και  η Γραμματεία του Τομέα Τουρισμού, δεσμεύθηκαν να υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία με την Ομοσπονδία και δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνδράμουν με κάθε τρόπο, εντός και εκτός Βουλής, στην επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.