Η ενίσχυση τη θέσης της Ελλάδας, ως ελκυστικού προορισμού στον τομέα του τουρισμού υγείας θα αποτελέσει αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Enterprise Greece και της Elitour.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και γενικός γραμματέας ΔΟΣ και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Σμυρλής, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας- Elitour και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος, θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Enterprise Greece και της Elitour, στις 28 Ιανουαρίου 2021.

Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η ανάληψη από κοινού πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν τη θέση της Ελλάδας, ως ελκυστικού προορισμού στον τομέα του τουρισμού υγείας. Η χώρα μας διαθέτει υψηλό επίπεδο και αριθμό εξειδικευμένων επιστημόνων, καθώς και επαρκείς υποδομές στον χώρο της υγείας και του τουρισμού και η Elitour θα αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητικού εταίρου στη δικτύωση των φορέων Ελλάδας και εξωτερικού. 

Οι δύο πλευρές επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος για την Ελλάδα, καθώς η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας θα προσελκύσει επενδύσεις οι οποίες θα συμβάλουν μεσομακροπρόθεσμα στη διατήρηση ενός καλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επισκέπτες στη χώρας μας. Επίσης αναμένεται να συμβάλει και στη συγκράτηση του brain drain Ελλήνων επιστημόνων υγείας, το οποίο αυξήθηκε κατά της διάρκεια της οικονομικής κρίσης.