Έτοιμη η IATA για σύμπραξη με τις κυβερνήσεις για το re-start των αεροπορικών μετακινήσεων

Κάλεσμα στις κυβερνήσεις για συνεργασία με την αεροπορική βιομηχανία απεύθυνε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), με στόχο την κατάρτιση πλάνων για την ασφαλή επανασύνδεση ανθρώπων, επιχειρήσεων και οικονομιών όταν το επιτρέψει ο επιδημιολογικός έλεγχος του Covid-19.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την IATA, προτεραιότητα αυτής της κρίσιμης συνεργασίας είναι η επιτάχυνση της καθιέρωσης παγκόσμιων προτύπων για τον εμβολιασμό και το πιστοποίηση εμβολιασμού.

«Βλέπουμε φως στο τέλος της τούνελ, καθώς ξεκινούν τα προγράμματα εμβολιασμού. Ωστόσο, η μετατροπή αυτού του οράματος σε ασφαλή και ομαλή επανεκκίνηση θα απαιτήσει προσεκτικό σχεδιασμό και συντονισμό από κυβερνήσεις και βιομηχανίες.

Αυτό θα είναι δύσκολο, καθώς η προτεραιότητα για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα περιλαμβάνει την αποφυγή εξάπλωσης των νέων μεταλλάξεων του Covid.

Αλλά ακόμη και όταν η κρίση βαθαίνει, είναι σημαντικό να προετοιμαστεί ο δρόμος για την επανέναρξη των πτήσεων όταν το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση.

Η κατανόηση των benchmarks της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής και η συμφωνία των παγκόσμιων προτύπων που απαιτούνται για τη στήριξη της επιστροφής στην ομαλότητα των ταξιδιών θα διασφαλίσει ότι οι αεροπορικές μεταφορές είναι καλά προετοιμασμένες και δεν θα αποτελέσουν σημαντικό φορέα επαναδιασποράς της νόσου.

Οι αεροπορικές εταιρείες είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τις κυβερνήσεις σε αυτό το έργο», δήλωσε ο Alexandre de Juniac, διευθύνων σύμβουλος της IATA.

«Κλειδί» η συνεργασία

Όταν οι κυβερνήσεις στρέψουν την προσοχή τους στην αποκατάσταση της παγκόσμιας αεροπορικής συνδεσιμότητας, η IATA δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί μαζί τους για να διευκολύνει μια παγκόσμια συνεπή, αποτελεσματική και αποτελεσματική προσέγγιση.

Ήδη παρατηρείται ότι ορισμένες κυβερνήσεις να εξελίσσονται αρχές στα προγράμματα δοκιμών / εμβολιασμού που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα θεμέλια για την παγκόσμια εναρμόνιση.

Αυτά περιλαμβάνουν:

Εμβολιασμοί: Οι περισσότερες κυβερνήσεις ακολουθούν μια στρατηγική εμβολιασμού που επιδιώκει να προστατεύσει πρώτα τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς. Η IATA υποστηρίζει το άνοιγμα των συνόρων για να ταξιδεύουν όταν αυτό επιτευχθεί, καθώς θα έχουν μετριαστεί οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι.

Εμβολιασμοί ατόμων: Η ελληνική κυβέρνηση, την περασμένη εβδομάδα, πρότεινε τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί να εξαιρούνται αμέσως από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της καραντίνας. Η IATA υποστηρίζει κινήσεις κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Λετονίας, του Λιβάνου και των Σεϋχελλών, για την εφαρμογή αυτής της εξαίρεσης.

Δοκιμές/Test: Πολλές κυβερνήσεις εφαρμόζουν καθεστώτα δοκιμών για να διευκολύνουν τα ταξίδια, τα οποία υποστηρίζει η IATA. Η Γερμανία και οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, εκμεταλλεύονται τη ραγδαία βελτίωση των τεχνολογιών στο πεδίο αυτό για να δεχθούν δοκιμές PCR και αντιγόνων για την ασφαλή διαχείριση των κινδύνων ταξιδιού. Ενώ οι ταχείες δοκιμές αντιγόνων προτιμώνται για τα πλεονεκτήματα ταχύτητας και κόστους, είναι σαφές ότι οι δοκιμές PCR θα διαδραματίσουν ρόλο, καθώς πολλές κυβερνήσεις απαιτούν δοκιμές εντός χρονικού διαστήματος 48 – 72 ωρών πριν από το ταξίδι.

Πλήρωμα: Η καθοδήγηση του ICAO-CART συνιστά το πλήρωμα να εξαιρείται από διαδικασίες δοκιμών και περιορισμούς που έχουν σχεδιαστεί για το επιβατικό κοινό. Η IATA υποστηρίζει πρωτόκολλα διαχείρισης της υγείας του πληρώματος που περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τακτικούς ελέγχους και υγειονομικούς ελέγχους, καθώς και αυστηρές οδηγίες που περιορίζουν την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινότητα. Αυτό επιτρέπει στις αεροπορικές να διαχειρίζονται τους κινδύνους του COVID- διατηρώντας παράλληλα τη λειτουργική τους βιωσιμότητα.

Πολυεπίπεδα μέτρα βιοασφάλειας: Οι συστάσεις του ICAO για πολυεπίπεδα μέτρα βιοασφάλειας (συμπεριλαμβανομένης της μάσκας) εφαρμόζονται παγκοσμίως. Η IATA υποστηρίζει τέτοια μέτρα που παραμένουν πλήρως σε ισχύ για όλους τους ταξιδιώτες έως ότου η επιδημιολογική κατάσταση επιτρέψει την χαλάρωση.

ΠΗΓΗ metaforespress